Piščanec z bučkami in paradižnikom
Piščanec z bučkami in paradižnikom je preprosta in lahka jed, ki je pripravljena v pičlih 25 minutah. Piščanca spečemo skupaj z bučkami paradižnikom ter ga gratiniramo s sirom.
Piščanec z bučkami in paradižnikom je še ena hitra in preprosta jed, ki sodi tudi v kategorijo receptov z minimalno količino ogljikovih hidratov. LCHF pojedina ali ne, tole bo en, dva, tri potešilo lakoto, ko pridete domov iz službe ali rekreacije.
Količina: 2 osebi / Čas priprave: 25 min / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine za piščanca z bučkami in paradižnikom:
- 500 g piščančjih prsi
- 2 velika paradižnika
- 1 bučka
- 130 g ribanega sira
- sol
- poper
- olivno olje
Priprava:
- Pečico segrejemo na 220 °C in pripravimo manjši pravokoten pekač.
- Piščanec začinimo s poprom in soljo.
- Bučke narežemo na 2 cm debele kolobarje in paradižnik na 1-2 cm debele kolobarje. Oboje solimo in popramo.
- V naoljeno ponev zložimo rezine bučk in jih na eni strani popečemo. Bučke prestavimo v pripravljen pekač obrnjene s popečeno stranjo navzgor.
- Čez bučke položimo rezine paradižnika in čez potresemo nariban sir. Postavimo v pečico in pečemo 20 minut pri 220 °C.
- Med peko zelenjave v naoljeni vroči ponvi popečemo piščančja prsa. Na vsaki strani jih pečemo 4-5 minut, da se meso karamelizira.
- Pladenj z gratinirano zelenjavo vzamemo iz pečice in postrežemo skupaj s piščančjimi prsi.
Nasveti:
Poleg ribanega sira lahko uporabite tudi mocarelo, cheddar, brie ali gorgonzolo.
Za najboljši rezultat uporabite žar ploščo, tako bodo zelenjava in meso imeli rahlo dimljen okus in še lepši videz.
Poskusite tudi piščančje kračke z limono in kaprami ali tempuro s šparglji.
Dober tek!