Chop suey s svinjino

Chop suey s svinjino

Chop suey s svinjino je pravi azijski žur na krožniku. Začinjeno, mehko meso z obilico hrustljave zelenjave. Priprava je zelo hitra in preprosta, poleg tega ponudi pravo eksplozijo okusov.

Chop suey s svinjino

Chop suey s svinjino je recept, ki je pravi kameleon saj lahko svinjino zamenjamo z govedino, s piščancem ali pa si privoščimo kombinacijo obeh. Pri izbiri zelenjave vas lahko ustavi le lastna domišljija ali okus. Od pora, blitve, paprike, gobic, kalčkov, korenčka, zelene… Možnosti je nešteto in ta recept je lahko vsakič malo drugačen.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 70 minut / Zahtevnost: 2 od 5 

Sestavine:

  • 400 g svinjskega fileja
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 ½ žličke koruznega škroba
  • 1 dcl vode ali zelenjavne jušne osnove
  • ½ žličke soli in ½ žličke belega popra
  • 1 žlička mletega česna
  • eno korenje
  • ena rdeča paprika
  • tretjina pora
  • 200 g šampinjonov
  • 3 žlice olja

Priprava:

  1. V skodelici zmešamo marinado za meso iz 2 žlic sojine omake, ½ žličke koruznega škroba, 1 žličko mletega česna, ½ žličke soli in ½ žličke popra.
  2. Za zgostitev omake v drugi skodelici zmešamo 1 žlico sojine omake, 1 žličko koruznega škroba in vodo.
  3. Svinjino narežemo na manjše kocke in jo prestavimo v posodo kjer jo 10-15 minut mariniramo v mešanici iz sojine omake.
  4. Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.
  5. V dobro segret vok ali večjo ponev dodamo žličko olja in na njem prepražimo narezano zelenjavo. Zelenjavo pražimo 5-7 minut. Vmes večkrat premešamo. Prepraženo zelenjavo prestavimo v skledo.
  6. Sedaj dodamo v segreti vok 2 žlici olja in na njem prepražimo marinirano svinjino. Pražimo jo 2-3 minute, nato primešamo že prepraženo zelenjavo in rahlo zmanjšamo ogenj.
  7. Sedaj celotno jed zgostimo z mešanico iz sojine omake, koruznega škroba in vode. Omako dobro vmešamo med zelenjavo in meso ter počakamo, da se jed zgosti.
  8.  Pripravljeno jed postrežemo s kuhanim rižem, kvinojo ali kuskusom.

Nasveti:

Chop suey ponudi mehko meso in hrustljavo zelenjavo. Če želimo imeti pravilno pokuhano zelenjavo, vsako vrsto zelenjave prepražimo ločeno in pazimo, da je ne prekuhamo.

Poleg lahko postrežemo kuhan ali pražen riž ter soba rezance.

Poskusite še zeleni basmanti riž in pikantno miso juho.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi