Panakota s karameliziranimi koruznimi kosmiči

Panakota s karameliziranimi koruznimi kosmiči

Panakota s karameliziranimi koruznimi kosmiči je nastala v času, ko sem preskušal mlečne izdelke brez laktoze, ki sem jih kupil v Lidl Slovenija. Recept lahko pripravite tudi s klasičnim mlekom, smetano in maslom.

Panakota s karameliziranimi koruznimi kosmiči

Že samo karamelizirani koruzni kosmiči (cornflakes) si zaslužijo svoj recept. Uporabni so tudi v granolah, kot samostonji prigrizek in s hladnim ali toplim mlekom. Kakor vam je ljubo. Kosmiče lahko pripravimo vnaprej in jih imamo shranjene več dni v zaprti posodi.

Še nekaj besed o panna cotti. Ker je v tem receptu postrežena v kozarcu sem jo naredil bolj sočno, malo manj želirano. Trije lističi želatine bojo poskrbeli za super rezultat, če želite pa panna cotto, ki dobesedno eklplodira v ustih, pa jo naredite samo z dvema lističema.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 30 minut + hlajenje / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za panakoto:

  • 400 ml smetane brez laktoze
  • 100 ml mleka brez laktoze
  • 2 žlici medu ali sladkorja
  • 2 lističa želatine
  • ščep soli

Sestavine za karamelizirane koruzne kosmiče:

  • 100 g koruznih kosmičev
  • 60 g masla brez laktoze
  • 60 g rjavega sladkorja
  • pol žličke soli
  • borovnice za dekor

Priprava panakote:

  1. Želatino namočimo v hladno vodo za 5 minut.
  2. Smetano in mleko vlijemo v lonec, sladkamo, dodamo sol in premešamo.
  3. Segrejemo skoraj do vretja in dodamo ožete lističe želatine. Premešamo in vlijemo v štiri kozarčke.
  4. Površino panakote pokrijemo z živilsko folijo in prestavimo v hladilnik za čez noč.

Priprava karameliziranih koruznih kosmičev:

  1. Pečico segrejemo na 150 °C.
  2. Maslo brez laktoze stopimo, v večjo skledo stresemo koruzne kosmiče, sladkor, sol in stopljeno maslo. Dobro premešamo.
  3. Prestavimo na pladenj obložen s papirjem za peko in vse skupaj postavimo v pečico.
  4. Pečemo 20 minut pri 150 °C z ventilacijo. Vmes enkrat premešamo.
  5. Karamelizirane kosmiče ohladimo in shranimo v zaprti posodi.
  6. Panakote postrežemo posute s karameliziranimi koruznimi kosmiči in svežimi borovnicami.
  7. Ostanek kosmičev hranimo v zaprti posodi.

Nasvet:

Količina želatine je prilagojena pripravi panakote v kozarcu. V kolikor jo želite prestaviti iz kozarčkov predlagam, da dodate še dva lističa želatine.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi