Hiter in preprost obrok za tri osebe. Potrebuješ le njoke, hokaido bučo, nekaj zelenjave in gorgonzolo. Kosilo bo pripravljeno v pičlih dvajsetih minutah.

Sestavine za tri osebe:

  • 250 g njokov
  • manjša hokaido buča
  • 300 ml paradižnikove mezge
  • por
  • 100 g gorgonzole
  • sol, poper

Priprava:

  1. Bučo operi, odstrani semena in nareži na manjše kocke. Hokaido buče ni potrebno lupiti.
  2. Narezano bučo kuhaj v vreli vodi 10 minut.
  3. Por nareži na manjše koščke in ga popraži v ponvi na olju.
  4. Kuhano bučo odcedi in jo dodaj k poru, nato pa vse skupaj zalij s paradižnikovo mezgo.
  5. V vodi, kjer se je kuhala buča skuhaj še njoke.
  6. Ko so njoki kuhani joh dodaj v ponev k preostali zelenjavo, dodaj sol, poper po okusu in malce popraži.
  7. Dodaj še na manjše koščke narezano gorgonzolo, premešaj in postrezi.

Dober tek!