Njoki v paradižnikovi omaki z bučo in gorgonzolo
Hiter in preprost obrok za tri osebe. Potrebuješ le njoke, hokaido bučo, nekaj zelenjave in gorgonzolo. Kosilo bo pripravljeno v pičlih dvajsetih minutah.
Sestavine za tri osebe:
- 250 g njokov
- manjša hokaido buča
- 300 ml paradižnikove mezge
- por
- 100 g gorgonzole
- sol, poper
Priprava:
- Bučo operi, odstrani semena in nareži na manjše kocke. Hokaido buče ni potrebno lupiti.
- Narezano bučo kuhaj v vreli vodi 10 minut.
- Por nareži na manjše koščke in ga popraži v ponvi na olju.
- Kuhano bučo odcedi in jo dodaj k poru, nato pa vse skupaj zalij s paradižnikovo mezgo.
- V vodi, kjer se je kuhala buča skuhaj še njoke.
- Ko so njoki kuhani joh dodaj v ponev k preostali zelenjavo, dodaj sol, poper po okusu in malce popraži.
- Dodaj še na manjše koščke narezano gorgonzolo, premešaj in postrezi.
Dober tek!
Tvoja ocena šteje