Njoki v paradižnikovi omaki z bučo in gorgonzolo
Njoki nam omogočijo pripravo hitrih in dobro uravnoteženih obrokov. Obožujejo omake ter pestre zelenjavne in mesne priloge. Njoki v paradižnikovi omaki z bučo in gorgonzolo je le en recept izmed mnogih okusnih kombinacij.
Spodaj napisan recept bo zadostoval za tri porcije ali pa dve večji. Ostanki se enostavno pogrejejo, lahko jim dodamo jajce ali dva in že imamo nov recept.
Količina: 2-3 porcije / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 250 g njokov
- manjša hokaido buča
- 300 ml paradižnikove mezge
- por
- 100 g gorgonzole
- sol, poper po okusu
Priprava:
- Bučo operi, odstrani semena in nareži na manjše kocke. Hokaido buče ni potrebno lupiti.
- Narezano bučo kuhaj v vreli vodi 10 minut.
- Por nareži na manjše koščke in ga popraži v ponvi na olju.
- Kuhano bučo odcedi in jo dodaj k poru, nato pa vse skupaj zalij s paradižnikovo mezgo.
- V vodi, kjer se je kuhala buča skuhaj še njoke.
- Ko so njoki kuhani joh dodaj v ponev k preostali zelenjavo, dodaj sol, poper po okusu in malce popraži.
- Dodaj še na manjše koščke narezano gorgonzolo, premešaj in postrezi.
Dober tek!