Domači šmorn – cesarski praženec

Šmorn je sicer zelo enostavna jed, a vseeno včasih ne izkoristimo potenciala, ki ga ima. Skrivnost je v snegu beljakov in pravem razmerju sestavin ter pripravi.

Sestavine za 3

  • 3 jajca
  • 300 g gladke bele moke
  • 5 dl mleka
  • 1 vanilijev sladkor
  • 0,3 dl ruma
  • maslo
  • sladkor v prahu
cesarski praženec

Postopek

  • jajca loči na beljak in rumenjak
  • stepi beljak v čvrst sneg
  • rumenjake zmešaj z mlekom, moko, rumom in vanilijevim sladkorjem
  • nežno vmešaj sneg beljakov
  • uporabi ponev, premaži jo z maslom in zmerno segrej
  • vlij maso za šmorn, debelina naj bo približno 5 mm
  • peci nekaj minut na eni strani – srednja temperatura
  • obrni in peci še malce na drugi strani
  • raztrgaj s kuhalnico na večje kose
  • nežno obračaj dokler šmorn ni zlato rumen
  • posuj s sladkorjem v prahu

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi