Pošastni toast za noč čarovnic
Pošastni toast za noč čarovnic je zabavna ideja za zajtrk, malico ali večerjo. Z domačim avokadovim namazom in pestro količino dodatkov lahko pripravimo strašno okusen prigrizek, ki popestri naš jedilnik za noč čarovnic ali kadarkoli v letu.
Pošastni toast za noč čarovnic pripravimo z velikimi količinami popečenega toast, ki ga premažemo s kremnim avokadovim namazom. Poleg se odlično priležejo olive, mini mozzarelle, mlada špinača, koruza, topljivi sir in seveda popečena slanina. Pri oblikovanju toast pošasti vključimo vse prisotne jedce, saj je njihova priprava zabavna in še jed bo bolj okusna.
Omogoča Žito.
Količina: 4 osebe / Čas priprave: 15 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za pošastne toaste:
- 1 avokado
- 1 strok česna
- 2 žlici kisle smetane
- Sok ½ limete
- ½ žličke soli
- ¼ žličke popra
- 4 lističi topljenega sira
- 100 g slanine
- 125 g mini mozzarelle
- 100 g črnih oliv
- 100 g koruze
- 50 g mlade špinače
Priprava avokadovega namaza:
- Začnemo s pripravo avokadovega namaza.
- Avokado olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na večje kose.
- K avokadu dodamo olupljen strok česna, 2 žlici kisle smetane, sok limete, ½ žličko soli in ¼ žličke popra.
- Vse skupaj zmešamo v multipraktiku ali pa z ročnim mešalnikom. Če namaz pretlačimo z vilicami, česen naribamo ali pa uporabimo česen v prahu.
- Namaz prestavimo v servirno posodo.
- Hranimo ga v posodici s pokrovom, vendar ne več kot dan ali dva.
Priprava pošastnih toastov:
- Za pripravo pošastnega toasta sprva popečemo toast v toasterju ali v ponvi. Toastu nato odrežemo dve stranski skorjici, da naredimo toast bolj podolgovat in primerne oblike za pošast. *
- Obrezan toast premažemo z avokadovim namazom.
- Na en vrh toasta položimo nekaj lističev mlade špinače, s katerimi ustvarimo pošastne lase.
- Mini mozzarelle prerežemo na pol in jih položimo na mesto za oči.
- Črne olive narežemo na tanjše kolute ter jih uporabimo za zenice, da bodo oči bolj izstopale. Koščke oliv porabimo tudi za nosnice in usta.
- Za pošastne zobe uporabimo koruzo, lahko vzamemo tudi bučna ali sončninčna semena.
- Sedaj z nožem ali zobotrebcen narišemo še kakšno brazgotino in naš pošastni toast je končan.
Priprava toast duhcev:
- Iz lističev topljenega sira izrežemo duhce.
- Nato v ponvi popečemo eno stran toasta in nanjo položimo izrezanega duhca.
- Toast z nepopečeno stranjo položimo nazaj v ponev in pokrijemo ponev s pokrovom.
- Pustimo par minut, da se nam zapeče še spodnja stran toasta ter da se sirni duhec stopi.
Nasveti:
* Odrezane popečene skorjice lahko zmeljemo v drobtine in jih uporabimo pri drugih kulinaričnih ustvarjanjih.
Za pripravo toastev uprabimo večjo velikost toastev, saj imamo tako več prostora za dekoracije.
Toast duhce lahko popečemo tudi v pečici.
Pri izbiri dodatkov si pustite domišljiji prosto pot, tu je le nekaj predlogov.
Poskusi še hummus s sardinami in njami guacamole.
Dober tek!