Testenine s tuno, paradižnikom in limono
Testenine s tuno, paradižnikom in limono je hitro pripravljena jed, ki kar poka od okusa. Svežino in sladkobo paradižnika prijetno preseka limonina aroma, ki se odlično poda k tuni. Kremna omaka z dodatkom parmezana pa poskrbi še za dodaten umami.
Testenine s tuno, paradižnikom in limono je recept, ki se pripravi v enem loncu in poskrbi za naše brbončice kot za lakoto. Večino sestavin, ki jih potrebujemo imamo skoraj vedno na zalogi. Če se ne skrivajo v hladilniku se zagotovo najdejo na zadnji polici v shrambi. Čeprav je seznam sestavin malce daljši, brez skrbi, lahko se kakšni izognemo ne, da bi ogrozili čarovnijo okusov.
Količina: 4 porcije / Čas priprave: 35 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Hranilne vrednosti (na porcijo) | |
Energetska vrednost | 809 kcal |
Beljakovine | 38 g |
Ogljikovi hidrati | 108 g |
Maščobe | 25 g |
Sestavine:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 rdeča čebula
- 400 g pelatov v koščkih
- 400 g fusili testenin
- 700 ml zelenjavne jušne osnove
- 200 g tune v olivnem olju
- 100 g mascarponeja
- 30 g caper
- limonin sok in lupinica 1/2 limone
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 30 g parmezana
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke belega popra
- pest sveže bazilike
Priprava:
- V večji lonec dodamo 2 žlici olivnega olja in ga segrejemo.
- Dodamo nasesekljano rdečo čebulo in jo pražimo 3-4 minute.
- Nato dodamo 400 g pelatov v koščkih in 700 ml zelenjavne jušne osnove.
- Premešamo in zavremo.
- Sedaj dodamo 400 g testenin, 100 g mascarponeja, 30 g caper, limonin sok in lupinico.
- Kuhljamo 8 minut in vmes večkrat premešamo.
- Nato narežemo na polovičke 200 g češnjevih paradižnikov in jih dodamo v lonec.
- Dodamo še 30 g parmezana, 1/2 žličke soli in 1/2 žličke belega popra.
- Premešamo in kuhamo še 2 minuti.
- Kuhane testenine potresemo s sveže narezano baziliko in postrežemo še tople.
Nasveti:
Ko je sezona paradižnika lahko namesto konzerviranega paradižnika uporabimo svežega.
Kapre so luštno presenečenje na krožniku, vendar jih lahko v celoti nadomesti limona.
Mascarpone naredi omako zelo kremno in okusno, vendar ga lahko nadomestimo tudi s smetano za kuhanje.
Poskusi še špagete v enem loncu s kremno gobovo omako in preprosti pad thai.
Dober tek!