Testenine s tuno paradižnikom in limono

Testenine s tuno, paradižnikom in limono

Testenine s tuno, paradižnikom in limono je hitro pripravljena jed, ki kar poka od okusa. Svežino in sladkobo paradižnika prijetno preseka limonina aroma, ki se odlično poda k tuni. Kremna omaka z dodatkom parmezana pa poskrbi še za dodaten umami.

Testenine s tuno paradižnikom in limono

Testenine s tuno, paradižnikom in limono je recept, ki se pripravi v enem loncu in poskrbi za naše brbončice kot za lakoto. Večino sestavin, ki jih potrebujemo imamo skoraj vedno na zalogi. Če se ne skrivajo v hladilniku se zagotovo najdejo na zadnji polici v shrambi. Čeprav je seznam sestavin malce daljši, brez skrbi, lahko se kakšni izognemo ne, da bi ogrozili čarovnijo okusov.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 35 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti
(na porcijo)
 
Energetska vrednost 809 kcal
Beljakovine 38 g
Ogljikovi hidrati 108 g
Maščobe 25 g

Sestavine:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 400 g pelatov v koščkih
  • 400 g fusili testenin
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove
  • 200 g tune v olivnem olju
  • 100 g mascarponeja
  • 30 g caper
  • limonin sok in lupinica 1/2 limone
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 30 g parmezana
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke belega popra
  • pest sveže bazilike

Priprava:

  1. V večji lonec dodamo 2 žlici olivnega olja in ga segrejemo.
  2. Dodamo nasesekljano rdečo čebulo in jo pražimo 3-4 minute.
  3. Nato dodamo 400 g pelatov v koščkih in 700 ml zelenjavne jušne osnove.
  4. Premešamo in zavremo.
  5. Sedaj dodamo 400 g testenin, 100 g mascarponeja, 30 g caper, limonin sok in lupinico.
  6. Kuhljamo 8 minut in vmes večkrat premešamo.
  7. Nato narežemo na polovičke 200 g češnjevih paradižnikov in jih dodamo v lonec.
  8. Dodamo še 30 g parmezana, 1/2 žličke soli in 1/2 žličke belega popra.
  9. Premešamo in kuhamo še 2 minuti.
  10. Kuhane testenine potresemo s sveže narezano baziliko in postrežemo še tople.
Testenine s tuno paradižnikom in limono

Nasveti:

Ko je sezona paradižnika lahko namesto konzerviranega paradižnika uporabimo svežega.

Kapre so luštno presenečenje na krožniku, vendar jih lahko v celoti nadomesti limona.

Mascarpone naredi omako zelo kremno in okusno, vendar ga lahko nadomestimo tudi s smetano za kuhanje.

Poskusi še špagete v enem loncu s kremno gobovo omako in preprosti pad thai.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi