Huzarski krapki

Huzarski krapki z različnimi nadevi

Huzarski krapki z različnimi nadevi so odlični piškotki, ki jih pripravimo in pojemo v trenutku. Z različnimi oreščki in nadevi lahko z osnovnim testom ustvarimo vsakič malo drugačne huzarske krapke.

Huzarski krapki

Huzarski krapki z različnimi nadevi so slastni a hkrati zelo enostavni piškotki . Testo se pripravi hitro in ni ga potrebno hladiti. Pečeni piškot je čvrst a ko zagrizemo vanj se v ustih lepo raztopi. Čudovita popestritev je seveda nadev, ki ga dodamo na že pečen piškot. Pri tem receptu sem za nadev uporabil ker čokoladni namaz, vendar večinoma časa na njih kraljuje domača marmelada.

Količina: 30-35 piškotov / Čas priprave: 60 min / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 200 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlica mleka ali vode
  • 150 g mletih lešnikov
  • 260 g moke
  • Ščep soli
  • Marmelada ali čokoladni namaz

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 160 °C in obložimo pekač s papirjem za peko.
  2. V večji mešalni skledi kremasto stepamo maslo in mleti sladkor. Stepamo z robotskim ali ročnim mešalnikom.
  3. Nato dodamo eno žlico mleka, vanilijev ekstrakt in mlete lešnike ter premešamo.
  4. Sedaj dodamo še presejano moko in sol. Zopet dobro premešamo, da dobimo lepo povezano testo. Če se nam testo med mešanjem ne sprime v večjo kepo, ga stisnemo in oblikujemo še z rokami.
  5. Iz piškotne mase oblikujemo 2 cm široke kroglice in jih v manjšem razmaku polagamo na pripravljen pladenj.
  6. Na vsako kroglico s palcem naredimo naredimo vdrtino, ki naj bo dovolj velika za kasnejši nadev.
  7. Pripravljene piškote prestavimo v segreto pečico in jih pečemo 20-25 minut. Pečeni piškot imajo porjavele robove in dno.
  8. Piškote ohladimo in napolnimo z različnimi nadevi.
Huzarski krapki

Nasveti:

Pripravljeno testo lahko razpolovimo in eno polovico spečemo kasneje. Testo tesno zavijemo v folijo za živila in ga prestavimo v hladilnik, kjer lahko ostane tudi 5 dni. Zamrznjeno testo se obdrži 3 tedne.

Namesto lešnikov lahko uporabimo različne mlete oreščke (mandlje, orehe, pistacije,..)

V testo lahko vključimo različne začimbe in arome.

Piškoti so odlični s celo paleto marmelad ( višnjeva, marelična, ribezova, jagodna,..)

Poskusi še piškote s pistacijo in temno čokolado ter hrustljave energijske ploščice.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi