Sladki polentini trikotniki

Sladki polentini trikotniki

Sladki polentini trikotniki so priročna izbira za zajtrk ali večerno sladkanje. Polento skuhamo z dodatkom cimeta in pomarančnega soka, sladkamo z medom, nato jo popražimo na maslu in postrežemo s svežim jagodičevjem in marmelado.

Sladki polentini trikotniki

Sladki polentini trikotniki so za tiste čase, ko si zaželimo zdravega sladkanja. Jaz polento pripravim zvečer in jo ohladim čez noč. Tako imam zjutraj že vse pripravljeno za fino, okusno in aromatično popečeno polento. Poleg priporočam sveže maline ali borovnice. Dobro se prileže tudi borovničeva marmelada in za sladkosnede še malo medu. V kolikor želimo vegansko različico med preprosto nadomestimo z javorjevim ali agavinim sirupom.

Med v polento zakuhamo proti koncu, da ohranimo čim več njegovih zdravilnih lastnosti.

Recept je nastal v sodelovanju z Zlatim poljem.

Količina: 2 porciji / Čas priprave: 30 min / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za sladke polentine trikotnike:

  • 80 g instant polente
  • 100 ml pomarančnega soka (približno ena večja pomaranča)
  • 200 ml vode
  • 2 žlici medu
  • pol žličke cimeta v prahu
  • 120 g svežih malin ali borovnic
  • nekaj žlic marmelade
  • žlička medu za preliv

Postopek:

  1. Najprej ožamemo pomarančo in sok vlijemo v lonec. prilijemo še 200 ml vode in vse skupaj segrejemo do vretja.
  2. Ko voda zavre vsujemo 80 g instant polente, nekoliko zmanjšamo ogenj in kuhamo še dve minuti. Ves čas mešamo.
  3. Kuhano polento nato vlijemo na pladenj ali v manjši pekač in jo enakomerno razporedimo na debelino enega prsta.
  4. Polento nato dobro ohladimo, odstati mora vsaj pol ure v hladilniku.
  5. Ko je polenta hladna, jo odstranimo iz pekača in jo narežemo na manjše trikotnike. Jaz iz te mase narežem 8 manjših trikotnikov.
  6. V ponvi sedaj segrejemo malce masla in na njem popražimo polentine trikotnike. Pražimo na srednjem ognju.
  7. Na vsaki strani jih pražimo približno 4 minute.
  8. Ko je polenta popražena jo še toplo postrežemo, dodamo jagodičevje, borovnice in marmelado. Po želji še dodatno pokapamo z medom.
Sladki polentini trikotniki
Sladki polentini trikotniki

Nasveti:

Namesto polente lahko uporabimo tudi belo polento ali griz. Za dodaten okus lahko vodo v receptu nadomestimo z mlekom.

Polento lahko skuhamo vnaprej in jo imamo pripravljeno za hitro sladkanje.

V kolikor želimo vegansko različico med nadomestimo z javorjevim ali agavinim sirupom.

Poskusite tudi polentino torto s toffee kremo in presno mango torto s slano karamelo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi