Blondie rezine z jagodami

Blondie rezine z jagodami

Blondijev kolač s kremo iz kremnega sira in svežimi jagodami je slasten sladki grižljaj, ki združuje bogat okus maslenega biskvita z osvežujočo kremo in sočnimi jagodami. Blondie osnova, ki je mehka in rahlo žvečljiva, je popolnoma uravnotežena z rahlo kislostjo kremnega sira. Sveže jagode dodajo sladkobo in sadno noto, ki celoten kolač popelje na višjo raven. Vsak grižljaj se prepleta z bogatim okusom vanilije, kremasto teksturo in sadno svežino, kar ustvari popoln sladki užitek. Ta kolač je idealen za posebne priložnosti ali kot razvajanje ob koncu tedna.

Blondie rezine z jagodami

Recept je nastal v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 8 kosov / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za blondije:

  • 155 g masla
  • 220 g rjavega sladkorja
  • žlička soli
  • 2 jajci (100 g)
  • 1 ½ žličke vanilijevega ekstrakta
  • ⅓ žličke pecilnega praška
  • 155 g moke

Sestavine za kremo in jagode:

  • 100 g sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 150 g kremnega sira
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 250 g svežih jagod

Priprava:

  1. V manjšem loncu stopimo maslo nato ga kuhamo in mešamo na zmernem ognju toliko časa, da prične rjaveti.  Maslo odstavimo z ognja in ga prelijemo v večjo skledo, da se malo ohladi.
  2. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo kvadraten pekač (20 x 20 cm). Pekač premažemo z oljem in dno obložimo s papirjem za peko.
  3. K maslu dodamo rjavi sladkor in sol. Z metlico dobro premešamo.
  4. Postopoma dodamo jajci. Ko je prvo jajce popolnoma umešamo dodamo še drugo jajce.
  5. Dodamo vanilijev ekstrakt in presejemo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko in gosto testo.
  6. Testo vlijemo v pekač in ga postavimo v ogreto pečico. Blondie-je pečemo 30-35 minut. Ko zapičimo zobotrebec v sredino mora priti ven čist z nekaj drobtinicami.
  7. Blondie-je popolnoma ohladimo v pekaču nato pripravimo kremo.
  8. V skledo vlijemo smetano, dodamo sladkor in stepamo do gostote jogurta. Nato dodamo kremni sir in vanilijev ekstrakt. Skupaj stepamo 1-2 minuti, da dobimo lahkotno kremo.
  9. Blondi-je premažemo s kremo, obložimo z rezinami jagod, narežemo in zmažemo 😉

Nasveti:

Blondie lahko spečemo večer prej in ga postavimo v hladilnik za čez noč. Tako bomo dobili še bolj prijetno žvečljivo teksturo in bolj intenziven masleni okus.

Pri pripravi kreme pazimo, da jo ne stepamo predolgo ter da jo pripravimo po napisanem zaporedju. Če pričnemo stepati kremni sir s sladkorjem lahko dobimo preveč tekočo kremo, saj sladkor razvodeni kremni sir. Najbolj zanesljiva znamka kremnega sira je Philadelphia, dobre rezultate da tudi kremni sir znamke Milbona Soft cheese Lidl.

Blondie rezine z jagodami hranimo v zaprti posodi v hladilniku do 2-3 dni. Blondie-ji brez kreme in sadja se obdržijo 4-5 dni.

Dober tek!

Naročnik oglasa je Lidl Slovenija k.d.d.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi