Palačinke z makom in limono
Palačinke z makom in limono lepo dopolnijo kolekcijo palačinkinih receptov. Ko nam zadiši nekaj znanega a rahlo dugačnega, priporočam da si jih pripravite saj vam ne bo žal.
Palačinke z makom in limono imajo prijetno teksturo in nežen okus po maku in limoni. Če ste ljubitelji maka ali limoninega kolača, vam bodo zagotovo všeč. Ker imajo bolj bogato testo jih ni potrebno postreči z bogatimi nadevi. Meni je zadostoval javorjev sirup in rezina masla, priznam pa da bi bile odlične tudi z mehko stepeno smetano in svežimi borovnicami.
Količina: 10 palačink / Čas priprave: 40 minut/ Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 150 g moke
- žlička pecilnega praška
- 50 g sladkorja
- 4 žlice maka
- naribana lupinica ene limone
- ščep soli
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- javorjev sirup
- maslo
Priprava:
- V skledi skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, mak, limonino lupinico in sol.
- V drugi skledi skupaj zmešamo mleko in razžvrkljana jajca.
- K suhim sestavinam primešamo mokre sestavine. Premešamo dobro, da se znebimo morebitnih grudic. Za maso je dobro, da pred peko odsedi 15-20 minut.
- Ponev z neoprijemljivim dno premažemo z oljem in dobro segrejemo.
- Z manjšo zajemalko vlijemo maso za palačinke v ponev in jo pečemo minuto na vsaki strani.
- Pečene palačinke postrežemo z rezino masla in javorjevim sirupom.
- Dober tek!