LCHF kruh brez oreščkov

LCHF kruh brez oreščkov

LCHF kruh brez oreščkov odlično nadomesti navadni domači kruh. Kruh ima gosto in sočno teksturo ter bogat okus. Je odlična izbira za hiter zajtrk ali malico.

LCHF kruh brez oreščkov

LCHF kruh brez oreščkov je priročen recept, saj se pripravi in speče v dobre pol ure. Velika količina jajc in sira poskrbita za sočnost kruhovih rezin, ki se zelo dobro popečejo v toasterju. Sveže pečen kruh skoraj ne potrebuje dodatkov, saj je zelo okusen in ima teksturo kot kakšen slan narastek. Kruh lahko hranimo v hladilniku do 3 dni.

Količina: 12 rezin / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti (na rezino) 
Energetska vrednost 152 kcal
Beljakovine12 g
Ogljikovi hidrati7 g
Maščobe9 g

Sestavine:

  • 1 žlica olja
  • 6 jajc
  • 350 g naribanega sira
  • 30 g kremnega sira
  • 2 žlici indijskega trpotca
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 40 g ovsene moke
  • 1/2 žličke soli
  • 2 žlici sezamovih semen

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in premažemo pravokoten pekač ( 12 x 20 cm ) z oljem.
  2. V večjo mešalno skledo dodamo 6 jajc, ki jih z metlico ali ročnim mešalnikom razžvrkljamo in rahlo stepamo.
  3. Nato dodamo  v skledo vse preostale sestavine:  nariban sir, kremni sir, indijski trpotec, pecilni prašek, ovseno moko in sol. Premešamo vse sestavine. Masa za kruh bo tekoča.
  4. Maso prelijemo v pripravljen pekač in čez potresemo 2 žlici sezamovih semen.
  5. Kruh pečemo 35 minut, na srednji polici, brez ventilacije.
  6. Pečen kruh pustimo odstati v pekaču 5 minut, nato ga ob robovih obrežemo z nožem in previdno vzamemo ven.
  7. Poleg se odlično prileže sveža solata in različni slani kremni namazi.

Nasveti:

Ovseno moko lahko kupimo ali pa zmeljemo ovsene kosmiče.

Sezamova semena lahko nadomestimo z bučnimi, sončničnimi ali chia semeni. Poleg semen lahko dodamo še začimbe in kruh dodatno obogatimo.

Recept ni bil testiran brez indijskega trpotca. Najlažje ga zamenjamo z glukomananom.

Poskusi še ajdov kruh s chia semeni in essenski kruh.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi