Pohorska omleta

Pohorska omleta

Pohorska omleta je preposta sladica, na katero smo morda že malce pozabili. Priprava je hitra, rezultat pa fantastična eksplozija puhastega biskvita, smetane in svežega sadja. Količine zadoščajo za 3-4 osebe.

Pohorska omleta

Sestavine za pohorsko omleto:

  • 6 jajc
  • 6 žlic moke
  • 6 žlic mleka
  • 4 žlice sladkorja
  • vanilijev sladkor
  • nastrgana lupina ene limone
  • 150 g borovnic ali drugega jagodičevja
  • 250 ml sladke smetane

Priprava:

  1. jajca loči na rumenjake in beljake
  2. rumenjakom dodaj sladkor, vanilijev sladkor in mleko ter jih penasto vmešaj
  3. nato rumenjakom primešaj še moko in limonino lupinico
  4. beljake stepi v sneg
  5. sneg nato rahlo vmešaj v zmes rumenjakov in moke
  6. razporedi na pekač pokrit s peki papirjem (lahko ena velika omleta ali 5-6 manjših)
  7. peci 15 minut pri 180 °C, oziroma dokler omleta ni zlato rumene barve
  8. ko so omlete še tople jih prepogni
  9. stepi smetano
  10. na omleto razporedi nekaj smetane, posuj z borovnicami in nazaj prepogni
  11. preostanek smetane uporabi za dekoracijo
  12. omleto lahko po želji na koncu posipaš še s sladkorjem v prahu

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi