Čokoladna “bomba” LCHF
V samo petih minutah je zmes pripravljena za pot na hladno. Po nekaj urah je pred tabo slastna čokoladna bomba, ki zmaga z bogatim okusom in kremno strukturo. S primerno čokolado (nad 70% kakava) je primerna tudi za zagovornike prehrane z zmanjšanim vnosom ogljikovih hidratov.
Sestavine za 10 porcij
- 300 g temne čokolade *
- 5 dl sladke smetane
- 200 g kokosovega olja *
- 1 čž vanilije
- 0,5 dl ruma
Postopek
- sladko smetano zagrej v posodi
- v vročo smetano nalomi čokolado, odmakni s štedilnika, počakaj nekaj minut in nato mešaj
- dodaj še kokosovo olje, vanilijo in rum ter mešaj do gladke konsistence
- prelij v model (volumen 1 liter) in shrani v hladilniku vsaj 4 ure
Uporabljen je pekač Emmanuelle Cakes, ki ga je zagotovil MojMuffin.si.
Vsi LCHF recepti in sladice >
Za več Seksi lahkih receptov naroči knjigo Seksi lahke sladice. TUKAJ!