V samo petih minutah je zmes pripravljena za pot na hladno. Po nekaj urah je pred tabo slastna čokoladna bomba, ki zmaga z bogatim okusom in kremno strukturo. S primerno čokolado (nad 70% kakava) je primerna tudi za zagovornike prehrane z zmanjšanim vnosom ogljikovih hidratov.

Sestavine za 10 porcij

 

Postopek

  • sladko smetano zagrej v posodi
  • v vročo smetano nalomi čokolado, odmakni s štedilnika, počakaj nekaj minut in nato mešaj
  • dodaj še kokosovo olje, vanilijo in rum ter mešaj do gladke konsistence
  • prelij v model (volumen 1 liter) in shrani v hladilniku vsaj 4 ure

 

Uporabljen je pekač Emmanuelle Cakes, ki ga je zagotovil MojMuffin.si.

Silikonski pekač/model EMMANUELE'S CAKES KECokoladna-bomba2

Vsi LCHF recepti in sladice >
Za več Seksi lahkih receptov naroči knjigo Seksi lahke sladice. TUKAJ!