Piškot v ponvi z jogurtom in jagodičevjem
Piškot v ponvi z jogurtom in jagodičevjem je resnično slasten in polnovreden obrok, ki si ga lahko privoščimo za zajtrk ali kot sladico. Piškot, pripravljen in spečen v ponvi, je bolj zdrava in hitra rešitev, ko nam zadiši nekaj sladkega.
Piškot v ponvi z jogurtom in jagodičevjem je le ena izmed mnogih zdravih in okusnih kombinacij, ki si jih lahko s pripravimo. Ko je sezona svežega sadja lahko v jed vključimo breskve, mango, banane,.. Pri tem receptu mi je všeč predvsem to, da je jed, ki si jo podelimo z bližnjimi. Če si želimo pripraviti bolj sladko različico lahko dodamo piškotni osnovi koščke čokolade in čez zvrnemo še kepico sladoleda. Uf, mislim, da bo to moja naslednja kombinacija.
Količina: 4 osebe / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 100 g pirine moke
- 1/4 žličke soli
- 1 žlička kurkume
- ½ žličke pecilnega praška
- 120 g ghee masla
- 90 g kokosovega sladkorja
- 30 g mletih lanenenih semen
- 100 g sport muslijev
- 150 g grškega ali kokosovega jogurta
- 100-150 g svežega jagodičevja
Priprava:
- V skledi zmešamo presejano pirino moko, sol, kurkumo in pecilni prašek.
- V ponvi , ki je primerna za v pečico, stopimo ghee in primešamo kokosov sladkor. Nato odstavimo z ognja.
- Sedaj k maslu primešamo mleta lanena semena in muslije.
- Nato dodamo še začinjeno moko in dobro premešamo.
- Maso v ponvi rahlo zravnamo z žlico ali lopatko.
- Ponev prestavimo v pečico segreto na 200° C. Piškot pečemo 12-15 minut.
- Pečen piškot odstranimo iz pečice in ga pustimo odstati 5- 10 minut.
- Nato povrh dodamo jogurt in potresemo s svežim jagodičevjem.
Nasvet:
Namesto ghee- ja lahko uporabimo navadno ali kokosovo maslo.
Namesto kokosovega sladkorja lahko uporabimo navadni sladkor ali katerekoli sladilo, ki nam ustreza.
Piškotni masi lahko dodamo še oreščke, suho sadje in koščke čokolade.
Poskusi še torto z grškim jogurtom in sport musliji ter neapeljski sladoled.
Dober tek!