Ovseni piškoti s čokolado so slastni piškoti, ki jih skoraj hitreje pripravimo kot pa pojemo. Le par sestavin je potrebnih, da se nam veselo smehlja ko zagrizemo vanje.

Ovseni piškoti s čokolado verjetno spadajo med bolj “zdrave” vrste piškotov, ki odlično pockrljajo ob 9 zvečer ali ob jutranji kavi.  Ovseni kosmiči obliti z medenim kakavom in arašidovim maslom, prepleteni s koščki temne čokolade za čokoholike. Za njihovo pripravo potrebujemo le 6 sestavin in 30 minut. Vsekakor recept za shraniti.

Količina: 12 piškotov / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 90 g medu
  • 50 g arašidovega masla
  • 1 jajce ali (2 žlici lanenih semen + 4 žlice vode)
  • 30 g temnega kakava
  • Ščep soli
  • 160 g ovsenih kosmičev
  • 60 g temne čokolade

Ovseni piškoti s čokolado

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s papirjem za peko.
  2. V večjo skledo dodamo jajce, med in arašidovo maslo. Vse skupaj dobro premešamo z metlico.
  3. Nato primešamo kakav in sol. Mešamo toliko časa, da se vse sestavine lepo povežejo.
  4. Dodamo še ovsene kosmiče in na drobno zdrobljeno čokolado.
  5. Maso premešamo in pazimo, da so vse sestavine lepo povezane. Iz mase oblikujemo 3 cm velike kroglice, ki jih odložimo na pripravljen pekač. Kroglice z dlanjo sploščimo, da dobijo obliko piškotov.  Če se nam masa pri oblikovanju preveč lepi na dlani, jo postavimo na hladno za 15 minut.
  6.  Piškote prestavimo v pečico in jih pečemo 15 minut.
  7. Pečene piškote odstranimo iz pečice in jih ohladimo na pladnju preden jih prestavimo.

Nasvet:

Ovsene piškote lahko naredimo tudi brez jajc. Namesto enega jajca uporabimo 2 žlici mletih lanenih semen zmešanih s 4 žlicami hladne vode. Postopek priprave in peke ostane enak.Namesto koščkov čokolade lahko dodamo različne oreščke ali suho sadje.

Poskusi še čokoladno cheesecake pito z malinami in lešnikove piškote s kakavom.

Dober tek!