Ovseni piškoti s čokolado
Ovseni piškoti s čokolado so slastni piškoti, ki jih skoraj hitreje pripravimo kot pa pojemo. Le par sestavin je potrebnih, da se nam veselo smehlja ko zagrizemo vanje.
Ovseni piškoti s čokolado verjetno spadajo med bolj “zdrave” vrste piškotov, ki odlično pockrljajo ob 9 zvečer ali ob jutranji kavi. Ovseni kosmiči obliti z medenim kakavom in arašidovim maslom, prepleteni s koščki temne čokolade za čokoholike. Za njihovo pripravo potrebujemo le 6 sestavin in 30 minut. Vsekakor recept za shraniti.
Količina: 12 piškotov / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 90 g medu
- 50 g arašidovega masla
- 1 jajce ali (2 žlici lanenih semen + 4 žlice vode)
- 30 g temnega kakava
- Ščep soli
- 160 g ovsenih kosmičev
- 60 g temne čokolade
Postopek:
- Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s papirjem za peko.
- V večjo skledo dodamo jajce, med in arašidovo maslo. Vse skupaj dobro premešamo z metlico.
- Nato primešamo kakav in sol. Mešamo toliko časa, da se vse sestavine lepo povežejo.
- Dodamo ovsene kosmiče in na drobno zdrobljeno čokolado.
- Maso premešamo in pazimo, da so vse sestavine lepo povezane. Iz mase oblikujemo 3 cm velike kroglice, ki jih odložimo na pripravljen pekač. Kroglice z dlanjo sploščimo, da dobijo obliko piškotov. Če se nam masa pri oblikovanju preveč lepi na dlani, jo postavimo na hladno za 15 minut.
- Piškote prestavimo v pečico in jih pečemo 15 minut.
- Pečene piškote odstranimo iz pečice in jih ohladimo na pladnju preden jih prestavimo.
Nasvet:
Ovsene piškote lahko naredimo tudi brez jajc. Namesto enega jajca uporabimo 2 žlici mletih lanenih semen zmešanih s 4 žlicami hladne vode. Postopek priprave in peke ostane enak.Namesto koščkov čokolade lahko dodamo različne oreščke ali suho sadje.
Poskusi še čokoladno cheesecake pito z malinami in lešnikove piškote s kakavom.
Dober tek!