Kaj je lepšega, kot vonj sveže pečene pite, ki se širi iz kuhinje po celotni hiši? Čokoladna cheesecake pita z malinami je nekoliko drugačna pita s slastnim čokoladnim nadevom na osnovi kremnega sira. Poskusi jo, ne bo ti žal.

Sestavine:

Testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 30 g kakava v prahu
  • Ščep soli
  • 2 jajci

Nadev

  • 400 g kremnega sira
  • 400 g temne čokolade
  • 5 žlic mleka
  • vanilija v prahu
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 300 g svežih malin za dekoracijo

Priprava čokoladne cheesecake pite z malinami:

  1. dobro premešaj moko, sladkor v prahu in kakav, dodaj hladno, na kocke narezano maslo, ščep soli in 2 jajci in pregneti testo
  2. testo postavi v hladilnik za pol ure (ta korak lahko preskočiš)
  3. segrej pečico na 180 °C, vmes pa z maslom namaži 26 cm (ali 28 cm) model za pite
  4. testo razvaljaj in enakomerno razporedi po modelu in lepo oblikuj rob
  5. z vilicami nekajkrat prebodi dno testa in ga pokrij s peki papirjem; na peki papir vsuj fižol ali keramične kroglice za peko pit
  6. peci 10 minut pri 180 °C, nato odstrani fižol in peki papir in peci še 15 minut
  7. vmes pripravi nadev tako, da dobro zmešaš kremni sir, mleko, sladkor v prahu in vanilijo, k tej mešanici vmešaj še stopljeno čokolado
  8. Ko je testo za pito pečeno, ga malenkost ohladi in vlij čokoladni nadev
  9. Postavi v hladilnik za dobre pol ure
  10. Pito okrasi z malinami

Če želiš pito pripraviti na LCHF način sladkor v celoti zamenjaj z eritritolom, moko pa z mandljevo ali lešnikovo moko.

Dober tek!

 

Tvoja ocena šteje