Domači mafini
Hitro pripravljeni domači mafini. Popestriš jih s sadjem, čokolado. Potrebuješ pa lešnike, moko, sladkor, pecilni prašek, jajca, maslo in mleko.
Sestavine za 12-15 mafinov
- 200 g lešnikov
- 200 g pšenične polbele moke
- 150 g sladkorja
- 2 vanilijeva sladkorja
- 2 pecilna praška
- 3 jajca
- 20 g masla
- 3 dcl mleka
Priprava
- lešnike drobno zmelji in zmešaj z moko in pecilnim praškom
- jajci loči na rumenjaka in beljaka
- iz beljakov stepi snega
- rumenjakom dodaj sladkor, vanilijev sladkor, vanilijo in maslo
- zmešaj in dodaj mešanico lešnikov, moke in pecilnega praška
- previdno vmešaj še beljakov sneg
- po želji dodaš sadje ali koščke čokolade in napolniš modele za mafine do roba (ne sme preseči roba)
- peci na 170 stopinj 20-25 minut