Hitro pripravljeni domači mafini. Popestriš jih s sadjem, čokolado. Potrebuješ pa lešnike, moko, sladkor, pecilni prašek, jajca, maslo in mleko.

Sestavine za 12-15 mafinov

  • 200 g lešnikov
  • 200 g pšenične polbele moke
  • 150 g sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 2 pecilna praška
  • 3 jajca
  • 20 g masla
  • 3 dcl mleka

Priprava

  • lešnike drobno zmelji in zmešaj z moko in pecilnim praškom
  • jajci loči na rumenjaka in beljaka
  • iz beljakov stepi snega
  • rumenjakom dodaj sladkor, vanilijev sladkor, vanilijo in maslo
  • zmešaj in dodaj mešanico lešnikov, moke in pecilnega praška
  • previdno vmešaj še beljakov sneg
  • po želji dodaš sadje ali koščke čokolade in napolniš modele za mafine do roba (ne sme preseči roba)
  • peci na 170 stopinj 20-25 minut