Bela čokoladna torta z borovničevim biskvitom

Bela čokoladna torta z borovničevim biskvitom

Ena izmed bolj enostavnih tort iz čokoladnega moussea. Borovničev biskvit v kombinaciji puhaste bele čokolade naravnost zasije. Torta je lahkotna in, če jo okrasiš z dovolj jagodičevja, tudi zelo sveža.

Bela čokoladna torta z borovničevim biskvitom

Sestavine za borovničev biskvit:

  • 180 g moke
  • 120 g masla
  • 2 jajci
  • 1 dl mleka
  • sok ene limone
  • 160 g kristalnega sladkorja
  • 130 g zamrznjenih ali svežih borovnic
  • žlička pecilnega praška

Sestavine za bel čokoladni mousse:

  • 625 ml sladke smetane za stepanje
  • 230 g bele čokolade
  • 3 lističi želatine

Priprava biskvita:

  1. zmešaj moko in pecilni prašek
  2. zmešaj mleko in limonin sok ter premešaj, pusti, da se rahlo sesiri
  3. maslo segrej na sobno temperaturo in ga stepaj z električnim mešalnikom skupaj s sladkorjem vsaj 5 minut (toliko, da maslo posvetli in je penasto)
  4. maslu in sladkorju postopoma dodaj dve jajci in mešaj, toliko, da se popolnoma vmešajo
  5. nato izmenično dodajaj moko in mleko ter ves čas mešaj
  6. na koncu s spatulo vmešaj še borovnice
  7. vlij v namaščen 18 cm pekač za torte in peci 45 – 50 minut pri 180 °C
  8. biskvit dobro ohladi in razreži na dva do tri dele
  9. pri torti uporabiš kasneje eno plast biskvita, ostalo shrani in zmaži kot priboljšek, ali pripravi še kakšno torto 😉

Priprava moussa:

  1. lističe želatine za 10 minut namoči v hladno vodo
  2. nad vodno kopeljo stopi belo čokolado
  3. v kozici segrej 125 ml smetane do vretja
  4. odstavi in k vroči smetani dodaj odcejene namočene lističe želatine
  5. premešaj, da se želatina popolnoma raztopi
  6. smetano z želatino primešaj k beli čokoladi in zmešaj
  7. preostalih 500 ml smetane stepi
  8. ko je zmes smetane in bele čokolade rahlo ohlajena (a še vedno topla) ji postopoma nežno vmešaj stepeno smetano

Zlaganje torte:

  1. torto lahko zlagaš v večjem pekaču, kot ga uporabiš pri peki biskvita, lahko pa biskvit obrežeš in jo zložiš v enakem, kot je bila pečena
  2. v obroč položi na sredino obrezan biskvit (ob straneh na dnu pusti dovolj roba za mousse)
  3. čez prelij mousse bele čokolade in zravnaj vrh
  4. postavi v hladilnik vsaj za eno uro
  5. ko torto odstranjuješ iz obroča si pomagaj s toplim nožem
  6. torto okrasi s svežim jagodičevjem

Njam!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi