Čičerikin pomfri. Tako je, dejansko je pred teboj recept za čičerikin pomfri. Nekoliko drugače, malce bolj hranljivo, vsekakor pa tudi zelo okusno. Poskusi.

Čičerikin pomfri pripravimo iz čičerikine moke. Dobi se jo v večjih trgovinah in trgovinah z zdravo prehrano. Najprej skuhamo polenti podobno zmes, jo ohladimo, razrežemo v velikost pomfrija, dobro začinimo in spečemo.

Količina: 2 porciji / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za tri porcije čičerikinega pomfrija:

  • 145 g čičerikine moke
  • žlička mlete kumine
  • žlička soli
  • žlička popra
  • 0,5 l vode
  • 0,4 dl olivnega olja

Priprava:

  1. Čičerikini moki dodamo vse začimbe in premešmo.
  2. V lonec zlijemo vodo in olje ter segrejemo do vretja.
  3. Nato zmanjšamo ogenj in postopoma dodajamo čičerikino moko. Medtem neprestano mešamo.
  4. Na nizkem ognju mešamo in kuhamo dokler ni več grudic in se masa zgosti.
  5. Pripravimo si pladenj, ki ga obložimo s papirjem za peko.
  6. Nato na pripravljen pladenj zlijemo čičerikino maso in nanjo položimo še eno plast papirja za peko.
  7. Maso zgladimo s spatulo (na debelino cca. 0.5 cm) in pustimo, da se ohladi
  8. Hladno čičerikino maso narežemo na velikost pomfrija in pripravimo olje za cvrtje.
  9. V segreto olje v dveh rundah ocvremo čičerikin pomfri. Cvremo toliko časa, da dobi lepo zlato rjavo barvo in hrustljavo skorjico. Ocvrt pomfri odcedimo na papirnatih brisačkah.
  10. Če si želimo bolj zdrave priprave, pomfri lahko spečemo kar v pečici. Pečico segrejemo na 200°C (z ventilacijo) in pečemo 20-30 minut. Vmes pomfri enkrat obrnemo.

Nasveti:

Čičerikino moko lahko skuhamo tudi v jušni osnovi in tako še dodatno poglobimo okuse.

Poleg postrezite s svežo gvakamolejem, tudi tzatziki omaka se fino prileže.

Če pomfri postrežemo kot prigrizek, lahko sveže ocvrtega posujemo s parmezanom.

Poskusite tudi ohrovtov čips in  vegi čufte s paradižnikovo omako.

Dober tek!