Tako je, dejansko je pred teboj recept za čičerikin pomfri. Nekoliko drugače, malce bolj hranljivo, vsekakor pa tudi zelo okusno. Poskusi.

Sestavine za tri porcije čičerikinega pomfrija:

  • 145 g čičerikine moke
  • žlička mlete kumine
  • žlička soli
  • žlička popra
  • 0,5 l vode
  • 0,4 dl olivnega olja

Priprava:

  1. čičerikini moki primešaj vse začimbe in premešaj
  2. vodi dodaj olje in segrej do vretja
  3. ko zavre nekoliko zmanjšaj ogenj in postopoma dodajaj čičerikino moko (ves čas mešaj)
  4. mešaj in hkrati kuhaj na rahlem ognju dokler ni več grudic in se masa zgosti
  5. maso nato prelij čez papir za peko in nanjo položi še eno plast papirja za peko
  6. zgladi s spatulo (na debelino cca. 0.5 cm) in pusti, da se ohladi
  7. ko je hladno nareži na velikost pomfrija, segrej olje in ga ocvri
  8. po želji posuj še z naribanim parmezanom

Dober tek!