Čičerikin pomfri. Tako je, dejansko je pred teboj recept za čičerikin pomfri. Nekoliko drugače, malce bolj hranljivo, vsekakor pa tudi zelo okusno. Poskusi.

Čičerikin pomfri pripravimo iz čičerikine moke. Dobi se jo v večjih trgovinah in trgovinah z zdravo prehrano. Najprej skuhamo polenti podobno zmes, jo ohladimo, razrežemo v pomfri, začinimo in spečemo.

Sestavine za tri porcije čičerikinega pomfrija:

  • 145 g čičerikine moke
  • žlička mlete kumine
  • žlička soli
  • žlička popra
  • 0,5 l vode
  • 0,4 dl olivnega olja

Priprava:

  1. čičerikini moki primešaj vse začimbe in premešaj
  2. vodi dodaj olje in segrej do vretja
  3. ko zavre nekoliko zmanjšaj ogenj in postopoma dodajaj čičerikino moko (ves čas mešaj)
  4. mešaj in hkrati kuhaj na rahlem ognju dokler ni več grudic in se masa zgosti
  5. maso nato prelij čez papir za peko in nanjo položi še eno plast papirja za peko
  6. zgladi s spatulo (na debelino cca. 0.5 cm) in pusti, da se ohladi
  7. ko je hladno nareži na velikost pomfrija, segrej olje in ga ocvri
  8. po želji posuj še z naribanim parmezanom

Nasveti:

Čičerikino moko lahko skuhamo tudi v jušni osnovi in tako še dodatno poglobimo okuse.

Poleg postrezite s svežo gvakamolejem, tudi tzatziki omaka se fino prileže.

Količino maščobe lahko zmanjšate tako, da pomfri spečete v pečici, namesto da ga cvrete. V tem primeru ga pecite pri 200 °C z vklopljeno ventilacijsko funkcijo.

Poskusite tudi vegi čufte s paradižnikovo omako.

Dober tek!