Breskvin oreo cheesecake, ki ga lahko pripraviš brez peke. Če v receptu maslo zamenjaš s kokosovim oljem pa dobiš vegansko različico te slastne in sveže poletne sladice.

Breskvin oreo cheesecake je super, če pa breskev ni v sezoni jih lahko nadomestiš z drugim sadjem. Super se obnesejo jagode, maline ali pa kar podvojiš dozo čokolade. Mmm.

Sestavine za osnovo:

  • 200 g oreo piškotov (brez bele sredice)
  • 50 g masla (ali kokosovega olja)

Sestavine za nadev:

  • 2 konzervi kokosovega masla
  • 100 g indijskih oreščkov
  • 4 breskve
  • žlica agar agar (ali želatina)
  • agavin sirup po okusu

Priprava za breskvin oreo cheesecake:

  1. piškote loči in postrgaj bele sredice
  2. maslo stopi, v mešalniku skupaj zmelji maslo in piškote
  3. maso za osnovo enakomerno razporedi po dnu tortnega modela (20 cm), ki ga prej pokriješ s paprijem za peko
  4. kokosovo maslo dobiš tako, da konzervo kokosovega polnomastnega mleka postaviš v hladilnik, ko se ohladi, odpreš in postrgaš samo strjeno maslo (vodo ne zavrzi, je super za smutije)
  5. v blenderju zmešaj kokosovo maslo, breskve, indijske oreščke in dodaj agavin sirup po okusu
  6. v manjši lonec dodaj o,5 dl vode, primešaj agar in segrevaj do vretja (želatino uporabi glede na količino mase po navodilih proizvajalca)
  7. mešanico agarja dodaj v blender k breskvinemu nadevu in dobro zmešaj
  8. prelij čez osnovo in postavi v hladilnik vsaj za eno uro, bolje čez noč

Dober tek!