Breskvin oreo cheesecake (vegan ready)
Breskvin oreo cheesecake, ki ga lahko pripraviš brez peke. Če v receptu maslo zamenjaš s kokosovim oljem pa dobiš vegansko različico te slastne in sveže poletne sladice.
Breskvin oreo cheesecake je super, če pa breskev ni v sezoni jih lahko nadomestiš z drugim sadjem. Super se obnesejo jagode, maline ali pa kar podvojiš dozo čokolade. Mmm.
Sestavine za osnovo:
- 200 g oreo piškotov (brez bele sredice)
- 50 g masla (ali kokosovega olja)
Sestavine za nadev:
- 2 konzervi kokosovega masla
- 100 g indijskih oreščkov
- 4 breskve
- žlica agar agar (ali želatina)
- agavin sirup po okusu
Priprava za breskvin oreo cheesecake:
- piškote loči in postrgaj bele sredice
- maslo stopi, v mešalniku skupaj zmelji maslo in piškote
- maso za osnovo enakomerno razporedi po dnu tortnega modela (20 cm), ki ga prej pokriješ s paprijem za peko
- kokosovo maslo dobiš tako, da konzervo kokosovega polnomastnega mleka postaviš v hladilnik, ko se ohladi, odpreš in postrgaš samo strjeno maslo (vodo ne zavrzi, je super za smutije)
- v blenderju zmešaj kokosovo maslo, breskve, indijske oreščke in dodaj agavin sirup po okusu
- v manjši lonec dodaj o,5 dl vode, primešaj agar in segrevaj do vretja (želatino uporabi glede na količino mase po navodilih proizvajalca)
- mešanico agarja dodaj v blender k breskvinemu nadevu in dobro zmešaj
- prelij čez osnovo in postavi v hladilnik vsaj za eno uro, bolje čez noč
Dober tek!