Tortilja čips pladenj
Tortilja čips pladenj je krasen in preprost recept. Jed na osnovi tortilja čipsa je izvrstna za zabave, filmske večere ali piknike.
Tortilja čips pladenj ali nacho čips pladenj je nekaj tako preprostega, da se sprašujem kako da tega še nikoli nisem pripravil. Vzamemo nacho čips, zelenjavo, gvakamole in riban sir. Vse skupaj v plasteh zložimo v pekač ali na pladenju in zapečemo v pečici. Poleg lahko postrežemo različne omake ali salse.
Količina: 4 osebe / Čas priprave: 35 min / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za tortilja čips pladenj:
- 350 g koruznega tortilja čipsa
- 250 g kuhanega rjavega fižola
- 250 g koruze
- 200 g ribanega sira
- 100 g feta sira
- 180 ml gvakamoleja
- 1 srednja rdeča paprika
- svež čili
- sol in poper
Priprava:
- Polovico koruznega čipsa razporedimo po večjem pladnju.
- Fižol in koruzo odcedimo in zmešamo v večji skledi.
- Papriko operemo in narežemo na tanke trakce.
- Čili drobno nasekljamo.
- Povrh prve plasti tortilja čipsa razporedimo mešanico fižola in koruze, polovico prihranimo za drugo plast.
- Dodamo še polovico narezane paprike in čilija.
- Čez razporedimo polovico ribanega sira.
- Postopek ponovimo še enkrat, nato pa dodamo še nekaj žlic gvakamole omake in čez vse skupaj nadrobimo feta sir.
- Pečemo 20 do 25 minut pri 200 ºC.
- Postrežemo s poljubno salsa omako.
Nasveti:
Za ta recept sem uporabil koruzni tortilja čips zaradi njegovega okusa. Uporabite lahko katero koli različico čipsa.
Tortilja, oziroma nacho čips lahko pripravimo tudi doma. Tortilje razrežemo na trikotnike, jih zapečemo v pečici in poljubno začinimo.
Morda ti bodo všeč gratinirane testenine v gorgonzolini omaki ali presni pizza prigrizki.
Dober tek!