Jajčno-sirna sladka pita z malinovo kremo
Po vzoru tradicionalne prekmurske sladice zlejvanke sem pripravil zelo rahlo sladico, ki bo vas in vaše bližnje navdušila. Zelo!
Sestavine za 10 oseb
- 4 jajca
- 130 g masla
- 6 jušnih žlic sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 400 g mladega sira (Philadelphia in podobni)
- 7 dl mleka
- 500 g bele moke
- 1 pecilni praše
- sladkor v prahu
Krema
- 200 g mascarponeja
- 1 dl malinovca (sirup)
- 3 jušne žlice kokosove moke (poljubno)
Postopek
- vključimo pečico in jo nastavimo na 190 stopinj Celzija (170 stopinj ventilatorska)
- ločimo beljak in rumenjak
- beljak zmešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in naredimo beljakov sneg (beljak se pri sobni temperaturi bolje stepe)
- v drugi posodi rumenjak zmešamo z razmehčanim maslom, mladim sirom, mlekom ter moko in pecilnim praškom
- dobro premešamo in nato ročno in previdno vmešamo še beljakov sneg
- pekač (uporabil sem okrogel model za torte premera 25 cm) premažemo z maslom, nato posujemo z moko
- v model vlijemo zmes
- pečemo 30 minut pri 190 stopinjah (170 ventilatorska) in nato še 20 minut pri 170 stopinjah (150-160 ventilatorska)
- ko je pečeno počakamo, da se ohladi in previdno odstranimo iz modela
- vmes pripravimo kremo – z mešalnikom zmešamo mascarpone, malinovec in kokos
- serviramo, posujemo z mletim sladkorjem, priložimo kremo
Dober tek!