Jajčno-sirna sladka pita z malinovo kremo

Jajčno-sirna sladka pita z malinovo kremo

Po vzoru tradicionalne prekmurske sladice zlejvanke sem pripravil zelo rahlo sladico, ki bo vas in vaše bližnje navdušila. Zelo!

Jajčno-sirna sladka pita z malinovo kremo

Sestavine za 10 oseb

  • 4 jajca
  • 130 g masla
  • 6 jušnih žlic sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 400 g mladega sira (Philadelphia in podobni)
  • 7 dl mleka
  • 500 g bele moke
  • 1 pecilni praše
  • sladkor v prahu

Krema

  • 200 g mascarponeja
  • 1 dl malinovca (sirup)
  • 3 jušne žlice kokosove moke (poljubno)

Postopek

  • vključimo pečico in jo nastavimo na 190 stopinj Celzija (170 stopinj ventilatorska)
  • ločimo beljak in rumenjak
  • beljak zmešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in naredimo beljakov sneg (beljak se pri sobni temperaturi bolje stepe)
  • v drugi posodi rumenjak zmešamo z razmehčanim maslom, mladim sirom, mlekom ter moko in pecilnim praškom
  • dobro premešamo in nato ročno in previdno vmešamo še beljakov sneg
  • pekač (uporabil sem okrogel model za torte premera 25 cm) premažemo z maslom, nato posujemo z moko
  • v model vlijemo zmes
  • pečemo 30 minut pri 190 stopinjah (170 ventilatorska) in nato še 20 minut pri 170 stopinjah (150-160 ventilatorska)
  • ko je pečeno počakamo, da se ohladi in previdno odstranimo iz modela
  • vmes pripravimo kremo – z mešalnikom zmešamo mascarpone, malinovec in kokos
  • serviramo, posujemo z mletim sladkorjem, priložimo kremo

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi