Zajtrk toast skodelice so novi hit na mojem zajtrk meniju. Toast in jajce na oko sta odličen par v ponvi, na krožniku in sedaj še v modelu za kolačke. Hrustljavo zapečeni toast napolnjen z jajcem je prava poslastica, ki nas pošteno nasiti.

Za toast skodelice sem uporabil Žito pirin toast, ki poskrbi da je naš zajtrk še bolj pisan in polnovreden. Toast v modelu za kolačke dobi hrustljavo skorjico in tudi jajca se odlično zapečejo. V enem ugrizu dobimo vse, hrustljav toast, sočen beljak in tekoč rumenjak.

Količina: 3 osebe / Čas priprave: 20 minut/ Zahtevnost: 1 od 5

Zajtrk toast skodelice

Sestavine:

  • 6 rezin toasta
  • 6 jajc
  • 1 avokado
  • 100 g kuhane čičerike
  • Sol s čilijem Maestro

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200°C in pripravimo model za kolačke.
  2. Rezine toasta z valjem nekajkrat razvaljamo, da ga dodatno sploščimo in razvlečemo.
  3. Z okroglim modelom izrežemo sredico spločenih toastov. Premer naj bo večji od pekovskega modela.
  4. Model za kolačke premažemo z maslom ali oljem in ga napolnimo z rezinami toasta. Toast pritisnemo ob robove modela, da dobimo skodelico.
  5. Sedaj v vsako toast skodelico ubijemo jajce.
  6. Dodamo sol in po želji čili, ter prestavimo model v segreto pečico.
  7. Toast skodelice pečemo približno 10- 15 minut oziroma toliko časa, da beljak zakrkne in rumenjak ostane tekoč. *Čas peke se med različnimi pečicami rahlo razlikuje, zato pri prvi peki priporočam bolj pogosto spremljanje.
  8. Vmes olupimo avokado, ga narežemo na tanke rezine in odcedimo čičeriko.
  9. Pečene toast skodelice postrežemo z narezanim avokadom in s čilijem začinjeno čičeriko.

Zajtrk toast skodelice

Nasveti:

Za toast skodelice lahko uporabimo tudi starejši toast. Pred uporabo ga le malo navlažimo z vodo in sledimo napisanemu postopku.

Za bolj enakomerno zapečenost jajc lahko celoten model pred peko pokrijemo s folijo. Folijo rahlo povzdignemo, da se nam med peko ne prime na rumenjake. S tem načinom podaljšamo peko a hkrati zagotovimo tekoče rumenjake. Zaradi različnih pečic priporočam, da spremljate peko skodelic bolj pogosto.

Za skodelice uporabimo klasično velikost toasta. Pri hotel toastih bomo imeli več “odpadka”.

Priporočam izbiro polnozrnatega, pirinega ali konopljinega toasta.

Toast skodelice so odlične tudi za popoldansko malico ali kot obrok za na pot. Pazimo le, da jih hranimo na hladnem.

Poskusi še jajca na oko s koščki paradižnika in avokado na toastu.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje