Mangova torta z jabolkom in Domaćico
Torta jesenskih barv s tropskim mangom, slovenskim jabolkom ter tradicionalnimi keksi Domaćica.
Sestavine
Podlaga
- 150 g keksov Domaćica *
- 100 g kokosovega olja
- 50 g suhih marelic *
Krema
- 1 mango
- 2 banani
- 1 jabolko
- 50 g kokosove moke
- 2 dl vode
- 1 čž kurkume v prahu
- 1 dl agave
- 1 ščepec soli
- sok tretjine limone
- 1 vrečka želatine fix
Postopek
- uporabi pekač za torto premera cca 20 cm
- dno podloži s papirjem za peko
- z multipraktikom dobro zmešaj sestavine za podlago, uporabi stopljeno kokosovo olje
- podlago razporedi po modelu za torto in jo obloži s koluti 1 banane
- z blenderjem najprej dobro zmešaj vodo in kokosovo moko
- dodaj vse ostale sestavine podlage ter dobro zmešaj
- na koncu dodaj še želatino fix
- prelij po podlagi in shrani čez noč v hladilniku