Jabolčni drobljenec je klasičen recept, ki smo ga popestrili s sport kašo. Zelo udobna in zadovoljiva sladica, ki konkurira jabolčni piti s hitro in enostavno pripravo.

Jabolčni drobljenec (apple crumble) je le eden izmed neštetih kombinacij okusov, ki jih lahko pripravimo. Jeseni in pozimi nas toplo pocrklja, pomladi in poleti pa razvaja v družbi s sladoledom. Njam!

Namesto sport kaše lahko uporabimo tudi ovsene kosmiče, k receptu pa se super prileže tudi nekaj malega granole.

Čas priprave: 50 minut / Količina: 4 osebe / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za drobljenec:

  • 70 g Sport kaše (kokos z datlji)
  • 120 g moke
  • 120 g masla
  • 90 g rjavega sladkorja
  • Dve žlici medu
  • Žlička pecilnega praška
  • Ščep soli

Sestavine za jabolčni nadev:

  • 3 jabolka Granny Smith (približno 500 g)
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlički cimeta v prahu

Postopek:

  1. Jabolka operemo, razkoščičimo in narežemo na večje kocke.
  2. V skledi zmešamo kocke jabolk s sladkorjem in cimetom.
  3. Pripravimo drobljenec. Zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor in sport kašo.
  4. Dodamo še na kocke narezano maslo in ščep soli.
  5. Vse skupaj premešamo z vilicami ali v mešalniku. Mešamo dokler ne dobimo grobe peskaste teksture.
  6. Jabolka razporedimo po pekaču, čez njih posujemo drobljenec in ga razporedimo povrh jabolk.
  7. Pečemo 25-30 minut pri 190 °C.
  8. Nekoliko ohladimo, prelijemo z medom in postrežemo.

Nasveti:

Za hitrejšo pripravo lahko podvojimo količino drobljenca in ga damo polovico zamrzniti za naslednjič. Shranimo ga v tupperware ali v vrečko z zadrgo. V zamrzovalniku ga lahko hranimo 1 mesec. Sedaj bo priprava še hitrejša!

Poskusite še krompirjeve svaljke s pečeno jabolčno čežano in štrudelj v kozarčku.

Dober tek!