Mousse torta z grškim jogurtom in aronijo

Mousse torta z grškim jogurtom in aronijo

Mousse torta s svežino grškega jogurta in dodatkom aronije je prava poslastica. To torto bi lahko jedli skoraj že za zajtrk. Jogurt, aronija in spodaj še podlaga polnozrnatih piškotov. Mljask!

Mousse torta z grškim jogurtom in aronijo

Mousse torta je lahko preprosta ali pa zelo kompleksna. Pri meni so mousse torte ponavadi prva izbira, kadar želim pripravit hitro sladico. Tale torta mi je pa sploh všeč, ker zajame veliko zdravih sestavin in jih ravno prav uravnoteži, da dobimo popolno teksturo moussea in svežo kombinacijo okusov.

Za kar najboljši okus aronije v torti sem uporabil Aa aronijin prelivPreliv zelo priporočam, ker ima resnično poln okus aronije in ni preveč sladek. V kolikor boste z aronijo veliko pekli priporočam nakup kar kilogramskega pakiranja. Se definitivno splača 😉  Pa gremo narest torto.

Premer torte, ki jo bomo delali je 18 cm.

Sestavine za mousse torto z grškim jogurtom in aronijo:

Osnova za torto:

 • 150 g polnozrnatih piškotov
 • 60 g stopljenega masla
 • ščep soli

Sestavine za mousse:

 • 400 g grškega jogurta
 • 250 ml smetane za stepanje
 • 200 g aronijenega preliva
 • sok polovice limete
 • zavojček želatine v prahu

Priprava mousse torte:

Priprava piškotne osnove:

 1. V mešalnik nadrobimo piškote, prilijemo stopljeno maslo, dodamo sol in vse dobro zmešamo. Če ne želite umazati mešalnika lahko piškote in maslo date v zip vrečko, jo zaprete in vse skupaj nekaj časa drobite s pomočjo valjarja. Vseeno priporočam metodo z mešalnikom 🙂
 2. Nato vzamemo obroč za torto, dno obložimo s papirjem za peko, nanj razporedimo piškotno mešanico in jo s pomočjo dna kozarca fino pritisnemo ob dno pekača. Kozarec pomaga tudi, da bo podlaga za torta izravnana.
 3. Piškotno osnovo nato postavimo v hladilnik in se lotimo moussea.

Naredimo še mousse:

 1. Aronijin preliv vsebuje cele jagode, zato ga bomo najprej fino zmiksali. Zato bomo uporabili blender v katerem do gladkega zmešamo aronijin preliv in nekje 150 ml grškega jogurta.
 2. Zmešan preliv nato zmešamo s preostankom grškega jogurta, dodamo še limetin sok.
 3. Zavojček želatine v prahu damo v manjši lonček in ga prelijemo s približno šestimi žlicami vode. Pustimo, da nabrekne.
 4. Smetano stepemo in jo vmešamo k mešanico jogurta in aronije.
 5. Zdaj pa še nekaj malega tekoče smetane segrejemo in v njej raztopimo želatino. Ko se želatina stopi jo dobro vmešamo k celotni masi za mousse in prelijemo v model čez piškotno osnovo.
 6. Torta gre zdaj v hladilnik vsaj za tri ure. Če ste neučakani pa kar v zamrzovalnik z njo.

Kos torte prelijemo z aronijinim prelivom in postrežemo. Mmmm.

So vam všeč sladice na osnovi moussa? Poglej si še recept za čudovite Mini mousse češnje s čokolado in mandljevim biskvitom.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi