Sadni kruh
Sadni kruh je odličen priboljšek, ki se poda k kavi, čaju in vroči čokoladi. Sladica, ki preprosto ne sme manjkati na praznični mizi.
Sestavine za štruco dobrega sadnega kruha:
- 125 g moke
- 150 g sladkorja
- 3 jajca
- žlička pecilnega praška
- 2 žlici limoninega soka
- žlička limonine lupinice
- 100 g suhih marelic
- 100 g suhih fig
- 80 g lešnikov
- 50 g mandljev
- žlica cimeta v prahu
- pol žličke mletih klinčkov
- žlica vanilijevega ekstrakta
- 3 dl ruma
Priprava:
- suho sadje nareži na kocke in ga namoči v rum čez noč
- lešnike in mandlje grobo sesekljaj
- jajca in sladkor penasto vmešaj in dodaj limonin sok in lupinico
- zmešaj moko in pecilni prašek, dodaj začimbe in postopoma primešaj jajčno mešanico s sladkorjem
- na koncu dodaj še suho sadje in premešaj
- pečico segrej na 180 °C
- maso za sadni kruh vlij v podolgovat pekač za kruh in peci ptibližno 1 uro
- odstrani iz pečice in počakaj, da se popolnoma ohladi
Dober tek!