Sadni kruh

Sadni kruh

Sadni kruh je odličen priboljšek, ki se poda k kavi, čaju in vroči čokoladi. Sladica, ki preprosto ne sme manjkati na praznični mizi.

Sadni kruh

Sestavine za štruco dobrega sadnega kruha:

  • 125 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca
  • žlička pecilnega praška
  • 2 žlici limoninega soka
  • žlička limonine lupinice
  • 100 g suhih marelic
  • 100 g suhih fig
  • 80 g lešnikov
  • 50 g mandljev
  • žlica cimeta v prahu
  • pol žličke mletih klinčkov
  • žlica vanilijevega ekstrakta
  • 3 dl ruma

Priprava:

  1. suho sadje nareži na kocke in ga namoči v rum čez noč
  2. lešnike in mandlje grobo sesekljaj
  3. jajca in sladkor penasto vmešaj in dodaj limonin sok in lupinico
  4. zmešaj moko in pecilni prašek, dodaj začimbe in postopoma primešaj jajčno mešanico s sladkorjem
  5. na koncu dodaj še suho sadje in premešaj
  6. pečico segrej na 180 °C
  7. maso za sadni kruh vlij v podolgovat pekač za kruh in peci ptibližno 1 uro
  8. odstrani iz pečice in počakaj, da se popolnoma ohladi

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi