Njoki s špinačo, bučo in timijanom. Že sliši se zelo dobro, ko pa to jed skuhaš je pa preprosto božansko in aromatično.

Sestavine za tri osebe:

  • 250 g njokov
  • 400 g hokaido buče
  • 250 g mlade špinače
  • 4 vejice timijana
  • 30 g masla
  • Sol
  • Poper

Priprava:

  1. Najprej bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na večje kose
  2. Bučo nato posolimo in pečemo 40 minut pri 200 °C
  3. Vmes skuhamo njoke tako, da zavremo vodo, dodamo sol in jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površino
  4. Bučo odstranimo iz pečice, jo olupimo in meso narežemo na koščke
  5. V ponvi raztopimo maslo, dodamo vejice timijana in kuhamo par minut, da timijan izpusti aromo
  6. Nato v ponev dodamo njoke, bučo in vse skupaj pražimo na srednjem ognju kakšno minuto
  7. Na koncu v ponev dodamo še mlado špinačo, dodamo še sol in poper po okusu in kuhamo toliko časa, da se špinača zmehča
  8. Odstranimo vejice timijana in postrežemo

Dober tek!

Pripravljeno v sodelovanju z Mercator Slovenija.