Njoki s špinačo, bučo in timijanom. Že sliši se zelo dobro, ko pa to jed skuhaš je pa preprosto božansko in aromatično.

Njoki s špinačo, bučo in timijanom

Njoki s špinačo, bučo in timijanom. Že sliši se zelo dobro, ko pa to jed skuhaš je pa preprosto božansko in aromatično.

Njoki s špinačo, bučo in timijanom. Že sliši se zelo dobro, ko pa to jed skuhaš je pa preprosto božansko in aromatično.

Količina: 3 porcije / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 250 g njokov
  • 400 g hokaido buče
  • 250 g mlade špinače
  • 4 vejice timijana
  • 30 g masla
  • Sol
  • Poper

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pekač.
  2. Bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na večje kose.
  3. Bučo prelijemo z 1 žlico olja in solimo. Dobro premešamo in postavimo v ogreto pečico.
  4. Bučo pečemo 40 minut pri 200 °C.
  5. Vmes skuhamo njoke tako, da zavremo vodo, dodamo sol in jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površino.
  6. Bučo odstranimo iz pečice, jo olupimo in meso narežemo na manjše koščke.
  7. V ponvi raztopimo maslo, dodamo vejice timijana in kuhamo par minut, da timijan izpusti aromo.
  8. Nato dodamo njoke, bučo in vse skupaj pražimo na srednjem ognju kakšno minuto.
  9. Dodamo še mlado špinačo in kuhamo le toliko časa, da se špinača zmehča. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter odstavimo z ognja.
  10. Odstranimo vejice timijana in postrežemo

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi