Njoki s špinačo, bučo in timijanom
Njoki s špinačo, bučo in timijanom. Že sliši se zelo dobro, ko pa to jed skuhaš je pa preprosto božansko in aromatično.
Sestavine za tri osebe:
- 250 g njokov
- 400 g hokaido buče
- 250 g mlade špinače
- 4 vejice timijana
- 30 g masla
- Sol
- Poper
Priprava:
- Najprej bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na večje kose
- Bučo nato posolimo in pečemo 40 minut pri 200 °C
- Vmes skuhamo njoke tako, da zavremo vodo, dodamo sol in jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površino
- Bučo odstranimo iz pečice, jo olupimo in meso narežemo na koščke
- V ponvi raztopimo maslo, dodamo vejice timijana in kuhamo par minut, da timijan izpusti aromo
- Nato v ponev dodamo njoke, bučo in vse skupaj pražimo na srednjem ognju kakšno minuto
- Na koncu v ponev dodamo še mlado špinačo, dodamo še sol in poper po okusu in kuhamo toliko časa, da se špinača zmehča
- Odstranimo vejice timijana in postrežemo
Dober tek!
Pripravljeno v sodelovanju z Mercator Slovenija.
Tvoja ocena šteje