Njoki s špinačo, bučo in timijanom
Njoki s špinačo, bučo in timijanom. Že sliši se zelo dobro, ko pa to jed skuhaš je pa preprosto božansko in aromatično.
Količina: 3 porcije / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 250 g njokov
- 400 g hokaido buče
- 250 g mlade špinače
- 4 vejice timijana
- 30 g masla
- Sol
- Poper
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pekač.
- Bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na večje kose.
- Bučo prelijemo z 1 žlico olja in solimo. Dobro premešamo in postavimo v ogreto pečico.
- Bučo pečemo 40 minut pri 200 °C.
- Vmes skuhamo njoke tako, da zavremo vodo, dodamo sol in jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površino.
- Bučo odstranimo iz pečice, jo olupimo in meso narežemo na manjše koščke.
- V ponvi raztopimo maslo, dodamo vejice timijana in kuhamo par minut, da timijan izpusti aromo.
- Nato dodamo njoke, bučo in vse skupaj pražimo na srednjem ognju kakšno minuto.
- Dodamo še mlado špinačo in kuhamo le toliko časa, da se špinača zmehča. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter odstavimo z ognja.
- Odstranimo vejice timijana in postrežemo
Dober tek!