Mesna štruca polnjena z mozzarello
Ta mesna štruca je dobrota, ki jo bo vesela vsa druščina za mizo. Postrezi s pečenim krompirjem, svežo solato in nasmehom.
Sestavine:
- 700 g mlete govedine
- 2 jajci
- 60 g drobtin
- Sol
- Paprika v prahu
- Česen v prahu
- Poper
- 120 g mozzarelle
- BBQ omaka ali ketchup
Priprava:
- Mleti govedini dodaj drobtine, jajci, papriko in česen v prahu in sol
- Dobro premešaj
- V model za štruco dodaj najprej 3/4 mase in oblikuj štruco
- Na sredini mase naredi prostor za mozzarello in nato prekrij s preostankom mase
- Peci 40 minut pri 180 °C, nato vzemi iz pečice, štruco premaži z BBQ omako ali ketchupom in peci še 20 minut
- Vzemi in pečice, počakaj, da se nekoliko ohladi, okrasi s peteršiljem in postrezi s svojo najljubšo prilogo
Dober tek!