Pavlova z lešnikovim sladoledom in jagodičevjem

Vrhunska sladoledna sladica. Lešnikov sladoled in jagodičevje. Pripravljeno s sladoledom Maxim Ljubljanskih mlekarn. Količina v receptu je za 4 porcije.

Sestavine

  • 1 paket sladoleda Maxim premium lešnik
  • 5 beljakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 200 ml smetane za stepanje
  • žlička soli
  • 100 g svežih malin
  • 100 g svežih borovnic

Priprava

  • najprej pripravi meringo tako, da beljake zliješ v večjo skledo in jih stepaš dokler se ne pričnejo tvoriti rahli vrhovi
  • dodaj ščep soli in med mešanjem postopoma dodajaj sladkor v prahu
  • mešaj dokler se ne pričnejo tvoriti pokončni vrhovi (približno 5-7 minut)
  • na pekač obložen s paprijem za peko s spatulo razmaži več krogov premera 8 cm
  • segrej pečico na 140 °C in vanjo postavi pekač z meringami
  • peci približno eno uro, oziroma dokler meringe na dotik niso krhke, rahlo porumenele in znotraj še vedno mehke
  • ohladi in odstrani iz papirja za peko
  • stepi smetano
  • na vsako meringo dodaj dve kepici Maxim premium lešnikovega sladoleda, poleg nabrizgaj stepeno smetano in okrasi z malinami in borovnicami

AD: Pripravljeno v sodelovanju z Ljubljanskimi mlekarnami.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi