Pavlova z lešnikovim sladoledom in jagodičevjem
Vrhunska sladoledna sladica. Lešnikov sladoled in jagodičevje. Pripravljeno s sladoledom Maxim Ljubljanskih mlekarn. Količina v receptu je za 4 porcije.
Sestavine
- 1 paket sladoleda Maxim premium lešnik
- 5 beljakov
- 200 g sladkorja v prahu
- 200 ml smetane za stepanje
- žlička soli
- 100 g svežih malin
- 100 g svežih borovnic
Priprava
- najprej pripravi meringo tako, da beljake zliješ v večjo skledo in jih stepaš dokler se ne pričnejo tvoriti rahli vrhovi
- dodaj ščep soli in med mešanjem postopoma dodajaj sladkor v prahu
- mešaj dokler se ne pričnejo tvoriti pokončni vrhovi (približno 5-7 minut)
- na pekač obložen s paprijem za peko s spatulo razmaži več krogov premera 8 cm
- segrej pečico na 140 °C in vanjo postavi pekač z meringami
- peci približno eno uro, oziroma dokler meringe na dotik niso krhke, rahlo porumenele in znotraj še vedno mehke
- ohladi in odstrani iz papirja za peko
- stepi smetano
- na vsako meringo dodaj dve kepici Maxim premium lešnikovega sladoleda, poleg nabrizgaj stepeno smetano in okrasi z malinami in borovnicami
AD: Pripravljeno v sodelovanju z Ljubljanskimi mlekarnami.