Kvinoja z grahom in rdečim zeljem
Preprost zelenjavni obrok z uravnoteženim razmerjem med ogljikovimi hidrati, maščobami in beljakovinami. Kvinoja z grahom in rdečim zeljem je lahko glavna jed, odlično se pa znajde tudi kot priloga.
Sestavine za 2 obroka:
- 100 g kvinoje
- 150 g graha (zamrznjen ali vložen)
- 130 g svežega rdečega zelja
- 2 žlici oljčnega olja
- žlička soli
- žlička kajenskega popra
Priprava kvinoje z grahom in rdečim zeljem:
- skuhaj kvinojo
- vmes na ponvi segrej oljčno olje in dodaj grah
- grah praži dokler ni pripravljen (če je zamrznjen nekoliko dlje, kot, če je vložen)
- dodaj rdeče zelje in ga skuhaj z grahom praži 5 minut
- zelje in grah začini s soljo in kajenskim poprom
- kuhano kvinojo odcedi, in primešaj k zelenjavi
Dober tek!