Pirini rezanci z bučo, mlado špinačo in orehi
Slastni pirini rezanci z bučo, mlado špinačo in orehi bodo zadišali po celi kuhinji. Pred teboj je recept za ravno pravo mešanico kremne teksture bučnega pireja, hrustljavih orehov in čilija.

Sestavine za 2 porciji:
- 200 g rezancev
- 200 g buče (maslenka ali hokkaido)
- 100 g mlade špinače
- 2 stroka česna
- 1 dl smetane za kuhanje (lahko tudi sojina)
- žlička čilija (po občutku)
- sol in poper
- olivno olje
- 30 g orehov
- pol limone
Postopek:
- bučo narežeš na kocke (dober 1 cm), dodaš olivno olje in sol, premešaš in pečeš pri 200 °C okoli 30 minut (toliko, da malo karamelizira)
- na olju prepražiš česen in malo čilija
- polovico pečenih buč pretlačiš v pire, primešaš smetano in ta pire dodaš v ponev, premešaš
- kuhane rezance vmešaš k pireju, dodaš mlado špinačo in malo pokuhaš, da se špinača zmehča
- vmešaš koščke buč, dodaš še pražene orehe in pokapaš z malo limoninega soka
Dober tek!