Smetanova torta s cimetom in jagodami
Potrebuješ kupljeno ali doma pripravljeno biskvitno testo, jagode, cimet, vanilijo, sladkor, rum, smetano in pol ure.
Sestavine
- biskvitno testo (kupljeno ali pripraviš sam)
- 400 g jagod
- 200 g sladkorja
- 5 dl sladke smetane
- 1 čž vanilije v prahu
- 1 čž cimeta v prahu
- 0,3 dl ruma
Postopek
- v kozico z očiščenimi jagodami in polovico sladkorja, kuhaš 5 minut, da jagode spustijo tekočino
- odcediš jagode, tekočini dodaš 1 dl vode
- stepeš smetano in ji dodaš vanilijo, sladkor in preostanek ruma
- vsako plast biskvita najprej namoči s sokom jagod
- nato plast smetane in po njej razporediš odcejene jagode
- zaključiš s plastjo smetane, po želji okrasiš z jagodami, posuješ cimet in shraniš na hladnem