Poleti se vsi sprašujemo kaj za vraga početi z vsemi bučkami. Eden izmed preprostih načinov je, da jih postrežeš s fino gorgonzolino omako in pečenim krompirjem.

Za dve lačni osebi potrebuješ:

  • 500 g bučk
  • ena čebula
  • sol
  • čili

OMAKA Z GORGONZOLO:

  • 50 g masla
  • dve žlici moke
  • pol litra mleka
  • 100 g gorgonzole
  • sol
  • muškatni orešček

PRILOGA:

Postrezi s porcijo pečenega mladega krompirja ali rižem.

Priprava:

  1. v ponvi segrej maslo, dodaj moko, premešaj in nekaj časa praži
  2. nato začni postopno prilivati mleko, vmes pa ves čas mešaj
  3. na takšen način kuhaj približno pet minut, na koncu dodaj sol, muškatni orešček in gorgonzolo
  4. mešaj še toliko časa, da se gorgonzola popolnoma raztopi in odstavi
  1. bučke operi in nareži na kolobarje
  2. čebulo nasekljaj na drobno in jo popraži v ponvi
  3. dodaj bučke, sol in čili in prepraži
  4. na koncu primešaj še omako in še malce pokuhaj
  5. postrezi s prilogo pečenega krompirja ali riža

Dober tek!