Bučke v gorgonzolini omaki
Poleti se vsi sprašujemo kaj za vraga početi z vsemi bučkami. Eden izmed preprostih načinov je, da jih postrežeš s fino gorgonzolino omako in pečenim krompirjem.
Za dve lačni osebi potrebuješ:
- 500 g bučk
- ena čebula
- sol
- čili
OMAKA Z GORGONZOLO:
- 50 g masla
- dve žlici moke
- pol litra mleka
- 100 g gorgonzole
- sol
- muškatni orešček
PRILOGA:
Postrezi s porcijo pečenega mladega krompirja ali rižem.
Priprava:
- v ponvi segrej maslo, dodaj moko, premešaj in nekaj časa praži
- nato začni postopno prilivati mleko, vmes pa ves čas mešaj
- na takšen način kuhaj približno pet minut, na koncu dodaj sol, muškatni orešček in gorgonzolo
- mešaj še toliko časa, da se gorgonzola popolnoma raztopi in odstavi
- bučke operi in nareži na kolobarje
- čebulo nasekljaj na drobno in jo popraži v ponvi
- dodaj bučke, sol in čili in prepraži
- na koncu primešaj še omako in še malce pokuhaj
- postrezi s prilogo pečenega krompirja ali riža
Dober tek!
Tvoja ocena šteje