Bučke v gorgonzolini omaki
Poleti se vsi sprašujemo kaj za vraga početi z vsemi bučkami. Eden izmed preprostih načinov je, da jih postrežeš s fino gorgonzolino omako in pečenim krompirjem.

Količina: 2 porciji / Čas priprave. 30 minut / zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 2 žlici masla
- ena čebula
- 500 g bučk
- sol in čili po okusu
OMAKA Z GORGONZOLO:
- 50 g masla
- dve žlici moke
- 500 ml mleka
- 100 g gorgonzole
- 1/4 žličke muškatnega oreščeka
- 1/4-1/2 žličke soli
PRILOGA:
Postrezi s porcijo pečenega mladega krompirja ali rižem.
Priprava omake in bučk:
- V ponvi segrejemo maslo, dodamo moko, premešamo in pražimo nekaj minut.
- Postopoma pričnemo prilivati mleko, vmes pa ves čas mešamo .
- Na zmernem ognju kuhamo približno pet minut nato v omako nadrobimo gorgonzolo.
- Začinimo z muškatnim oreščkom, premešamo in kuhamo toliko časa, da se sir v celoti raztopi. Na koncu dodamo sol po okusu in odstavimo z ognja.
- V ponvi segrejemo maslo in njem popražimo na drobno sesekljano čebulo.
- Ko je čebula mehka in zlate barve dodamo bučke narezane na tanjše kolobarje.
- Premešamo in pražimo toliko časa, da so bučke kuhane a ne uvele. Začinimo jih soljo in čilijem.
- Prilijemo omako, premešamo, zavremo in odstavimo.
- Postrežemo s poljubno prilogo, pečen krompir, riž, testenine, …
Dober tek!