Bučke v gorgonzolini omaki

Bučke v gorgonzolini omaki

Poleti se vsi sprašujemo kaj za vraga početi z vsemi bučkami. Eden izmed preprostih načinov je, da jih postrežeš s fino gorgonzolino omako in pečenim krompirjem.

Bučke v gorgonzolini omaki

Količina: 2 porciji / Čas priprave. 30 minut / zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 2 žlici masla
  • ena čebula
  • 500 g bučk
  • sol in čili po okusu

OMAKA Z GORGONZOLO:

  • 50 g masla
  • dve žlici moke
  • 500 ml mleka
  • 100 g gorgonzole
  • 1/4 žličke muškatnega oreščeka
  • 1/4-1/2 žličke soli

PRILOGA:

Postrezi s porcijo pečenega mladega krompirja ali rižem.

Priprava omake in bučk:

  1. V ponvi segrejemo maslo, dodamo moko, premešamo in pražimo nekaj minut.
  2. Postopoma pričnemo prilivati mleko, vmes pa ves čas mešamo .
  3. Na zmernem ognju kuhamo približno pet minut nato v omako nadrobimo gorgonzolo.
  4. Začinimo z muškatnim oreščkom, premešamo in kuhamo toliko časa, da se sir v celoti raztopi. Na koncu dodamo sol po okusu in odstavimo z ognja.
  5. V ponvi segrejemo maslo in njem popražimo na drobno sesekljano čebulo.
  6. Ko je čebula mehka in zlate barve dodamo bučke narezane na tanjše kolobarje.
  7. Premešamo in pražimo toliko časa, da so bučke kuhane a ne uvele. Začinimo jih soljo in čilijem.
  8. Prilijemo omako, premešamo, zavremo in odstavimo.
  9. Postrežemo s poljubno prilogo, pečen krompir, riž, testenine, …

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi