Trojna čokoladna torta. Kdo se ji lahko odreče? Pripravljena je iz treh različnih vrst čokolade. Povrh vsega pa še pečice ne potrebujemo. Mousse tortice so enostavne za pripravo in prav vsi se jih iskreno razveselijo. Ko jo enkrat poskusimo nas enostavno zasvoji.

Trojna čokoladna torta je prava izbira za vse kronične čokoholike. Za pripravo si je treba vzeti nekoliko več časa, ker je potrebno čakati na vsako plast moussea, da se ohladi. Vendar vam zagotavljam, da se izplača!

Količina: 10-12 kosov / Čas priprave: 3-4 ure / Zahtevnost: 3 od 5

Sestavine za  piškotno osnovo:

  • 200 g oreo piškotov
  • 60 g masla

Sestavine za mousse kremo

Sestavine za vsako plast moussa so enake, tudi pripravimo ga na enak način. Razlikuje se edino izbira čokolade – enkrat uporabimo temno, drugič mlečno in na koncu še belo čokolado.
Mousse s temno čokolado:
  • 150 g temne čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Mousse z mlečno čokolado:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Mousse z belo čokolado:

  • 150 g bele čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Priprava piškotne osnove:

  1.  Pripravimo tortni model s snemljivim dnom, ki ima premer 20 ali 22 cm.
  2. V multipraktik dodamo oreo piškote in stopljeno maslo. Zmešamo v fino drobtinasto teksturo.
  3. Piškotno osnovo enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela in jo z žlico pritisnemo ob dno. Pomagamo si lahko tudi s dnom kozarca.
  4. Tortni model prestavimo v zamrzovalnik, da se piškotna osnova strdi.
  5. Sedaj se lotimo priprave prve čokoladne plasti.

Priprava čokoladnega moussa:

  1. Žličko želatine v prahu zmešamo z dvema do tremi žlicami hladne vode in pustimo nekaj minut, da fino nabrekne.
  2. V skledo nadrobimo 150 g temne čokolade.
  3. Sedaj segrejemo 120 ml smetane za stepanje skoraj do vretja in v njej raztopimo nabreklo želatino. Dobro premešamo.
  4. Vročo smetano z želatino prelijemo čez nadrobljeno čokolado. Počakamo nekaj minut, da se prične topiti, nato pa dobro premešamo, da se čokolada v celoti raztopi. Čokoladno kremo ohladimo na sobno temperaturo.
  5. Vmes stepemo 160 ml smetane do mehkih vrhov.
  6. Čokoladno kremo zdaj primešamo k stepeni smetani, pazimo le, da je stopljena čokolada približno na sobni temperaturi.
  7. Iz hladilnika vzamemo model za torto s piškotnim dnom in čez prelijmo prvo plast čokoladnega moussea.
  8. Prestavimo v zamrzovalnik za 20 minut in se lotimo priprave druge čokoladne plasti.
  9. Postopek je za vse tri plasti identičen, v postopku zamenjamo le čokolado.
  10. Vsakič, ko prelijemo novo plast čokolade se prepričamo, da je prejšnja dovolj čvrsta.
  11. Ko je torta sestavljena je najbolje, da jo za nekaj ur prestavimo v hladilnik, saj jo bo tako lažje odstraniti iz tortnega modela.
  12. Torto dekoriramo s kakavom, svežim jagodičevjem, lahko jo prelijemo z ganachejem, lahko ji dodamo oreo piškote … skratka uporabimo domišljijo in kar je pri roki.

Nasvet:

Glede na to, da se priprava moussa ponovi trikrat, lahko stepemo smetano na enkrat (480 ml) in jo kasneje razdelimo na 3 dele.

Čokoladna mousse torta bo še lepše izpadla, če pekač za torto ob strani obložite z acetatno folijo. To je folija, ki prepreči prijemanje moussea na obroč. Lahko pa ga nadomestite tudi s papirjem za peko.

Poskusite tudi zelo čokoladno torto z jagodami in presno mango torto s slano karamelo.

Dober tek!