Trojna čokoladna torta. Kdo se ji lahko odreče? Pripravljena je iz treh različnih vrst čokolade. Povrh vsega pa še pečice ne potrebujemo. Mousse tortice so enostavne za pripravo in prav vsi se jih iskreno razveselijo. Ko jo enkrat poskusimo nas enostavno zasvoji.

Trojna čokoladna torta je prava izbira za vse kronične čokoholike. Za pripravo si je treba vzeti nekoliko več časa, ker je potrebno čakati na vsako plast moussea, da se ohladi. Vendar vam zagotavljam, da se izplača!

Sestavine za trojno čokoladno mousse torto (zadostuje za tortni model premera 20 – 22 cm):

OSNOVA:
  • 200 g oreo piškotov
  • 60 g masla
MOUSSE PLASTI:
Sestavine za vsako plast moussa so enake, tudi pripravimo ga na enak način. Razlikuje se edino izbira čokolade – enkrat uporabimo temno, drugič mlečno in na koncu še belo čokolado.
Temna čokolada:
  • 150 g temne čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Mlečna čokolada:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Bela čokolada:

  • 150 g bele čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Priprava osnove:

  1.  Najprej se lotimo priprave osnove tako, da v mešalniku zmešamo oreo piškote in stopljeno maslo.
  2. Ko je zmes za osnovo enakomerno premešana in so piškoti fino zdrobljeni, jih enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela in jih z žlico pritisnemo ob dno. Pomagamo si lahko tudi s kozarcem.
  3. Uporabil sem model premera 20 cm, lahko gremo tudi na večjega, tam do 22 cm bi moralo biti ok, le torta bo nekoliko nižja.
  4. Vse skupaj prestavimo v zamrzovalnik, da se strdi, vmes pa se lotimo priprave prve čokoladne plasti.

Priprava mousse plasti:

  1. Žličko želatine v prahu zmešamo z dvema do tremi žlicami hladne vode in pustimo nekaj minut, da fino nabrekne.
  2. Segrejemo 120 ml smetane za stepanje in v njej raztopimo nabreklo želatino. V skledo nadrobimo 150 g temne čokolade. Smetano segrejemo skoraj do vretja, z njo prelijemo nadrobljeno čokolado, počakamo nekaj minut, da se prične topiti, nato pa premešamo, da se čokolada v celoti raztopi.
  3. Vmes stepemo 160 ml smetane do mehkih vrhov.
  4. Čokoladno zmes zdaj primešamo k stepeni smetani, pazimo le, da je stopljena čokolada približno na sobni temperaturi.
  5. Iz hladilnika vzamemo model za torto s piškotnim dnom in čez prelijmo prvo plast čokoladnega moussea.
  6. Prestavimo v zamrzovalnik za 20 minut in se lotimo priprave druge čokoladne plasti.
  7. Postopek je za vse tri plasti identičen, v postopku le zamenjamo čokolado.
  8. Vsakič, ko prelijemo novo plast čokolade se prepričamo, da je prejšnja dovolj čvrsta.
  9. Ko je torta sestavljena je najbolje, da jo za nekaj ur prestavimo v hladilnik, saj jo bo tako lažje odstraniti iz tortnega modela.
  10. Torto dekoriramo s kakavom, svežim jagodičevjem, lahko jo prelijemo z ganachejem, lahko ji dodamo oreo piškote … skratka uporabimo domišljijo in kar je pri roki.

Nasvet:

Čokoladna mousse torta bo še lepše izpadla, če pekač za torto ob strani obložite z acetatno folijo. To je folija, ki prepreči prijemanje moussea na obroč. Lahko pa ga nadomestite tudi s papirjem za peko.

Poskusite tudi zelo čokoladno torto z jagodami in presno mango torto s slano karamelo.

Dober tek!