Kdo se lahko odreče čokoladni torti? Kaj pa, če je pripravljena iz treh različnih vrst čokolade? Pa še pečice ne potrebuješ. Mousse tortice so enostavne za pripravo in prav vsi se jih iskreno razveselijo. Pripraviš jo enkrat in te zasvoji.

Sestavine za trojno čokoladno mousse torto (zadostuje za tortni model premera 20 – 24 cm):

OSNOVA:
  • 200 g oreo piškotov
  • 60 g masla
MOUSSE PLASTI:
Sestavine za vsako plast moussa so enake, tudi pripraviš ga na enak način. Razlikuje se edino izbira čokolade – enkrat uporabiš temno, drugič mlečno in na koncu še belo.
Temna čokolada:
  • 150 g temne čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Mlečna čokolada:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Bela čokolada:

  • 150 g bele čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu (ena žlička)
  • 160 ml smetane za stepanje
  • 2 žlici hladne vode

Priprava:

  1.  najprej se loti priprave osnove tako, da v mešalniku zmešaš oreo piškote in stopljeno maslo
  2. ko je zmes za osnovo enakomerno premešana in so piškoti fino zdrobljeni, jih enakomerno razporedi po dnu tortnega modela in jih z žlico pritisni ob dno
  3. uporabil sem model premera 20 cm, lahko greš tudi na večjega, tam do 24 cm bi moralo biti ok

 

  1. vse skupaj prestavi  zamrzovalnik, da se strdi, vmes pa se loti priprave prve čokoladne plasti
  2. žličko želatine v prahu zmešaj z dvema do tremi žlicami hladne vode in pusti nekaj minut, da fino nabrekne
  3. segrej 120 ml smetane za stepanje in v njej raztopi 150 g temne čokolade, segrevaj na rahlem ognju, ali še bolje nad vodno kopeljo
  4. vmes stepi 160 ml smetane do čvrstih vrhov
  5. želatina je zdaj že dovolj nabreknila tako, da jo segrej toliko, da se raztopi in jo vmešaj v stopljeno čokolado – fino premešaj
  6. čokoladno zmes zdaj primešaj k stepeni smetani, pazi le, da je stopljena čokolada približno na sobni temperaturi
  7. iz hladilnika vzemi model za torto s piškotnim dnom in čez prelij prvo plast čokoladnega moussea
  8. prestavi v zamrzovalnik za 20 minut in se loti priprave druge čokoladne plasti
  9. postopek je za vse tri plasti identičen, le čokolado zamenjaš v postopku
  10. vsakič, ko preliješ novo plast čokolade se prepričaj, da je prejšnja res strjena
  11. ko je torta sestavljena je najbolje, da jo za nekaj ur prestaviš v zamrzovalnik, saj jo bo tako lažje odstraniti iz tortnega modela in še fotke bodo potem lepše – za to se pa že splača počakati kajne?
  12. po želji jo lahko dekoriraš s kakavom, svežim jagodičevjem, jo preliješ z ganachejem, lahko ji dodaš oreo piškote … skratka uporabi domišljijo in kar imaš pri roki

Dober tek!