Špageti carbonara

Špageti carbonara

Špageti carbonara so dobro poznana italijanska jed, ki si jo marsikdo redno pripravlja za hiter obrok. Iz petih sestavin lahko ustvarimo pravo harmonijo okusov in tekstur. Čeprav naj bi bila jed enostavna se jo vedno znova da izboljšati. Ali naj bo panceta naslednjič bolj hrustljava ali pa omaka bolj gosta.

Špageti carbonara

Količina: 2-3 porcije / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 200 g špagetov
  • 3 jajca
  • 150 g pancete
  • 50 g ribanega parmezana ali pekorina
  • žlička popra

Priprava:

  1. Špagete skuhamo po navodilih proizvajalca oziroma al dente.
  2. Panceto narežemo na 3 mm velike kocke.
  3. V segreto ponvev damo panceto in strt strok česna. Na zmernem ognju pražimo 4-5 minut, da se panceta karamelizira. Strok česna odstranimo iz ponve.
  4. V skledi razžvrkljamo jajca dodamo nariban sir in poper. Dobro premešamo.
  5. Špagete odcedimo in prihranimo vodo.
  6. Špagete damo v ponev k panceti, zmanjšamo ogenj in prilijemo 1-2 žlici prihranjene vode. premešamo.
  7. Sedaj prilijemo jajčno mešanico in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko in kremno omako .

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi