Preprosto rožičevo pecivo, prelito s čokolado.  Klasika, ki je enostavna za pripravo. Sestavine najdeš skoraj povsod, zato kar akcija.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 100 g rožičeve moke
  • 1 skodelica mleka
  • 1 dl olja
  • 1 pecilni prašek
  • 4 olupljena in naribana jabolka
  • 100 g masla
  • 100 g čokolade v prahu

Postopek

  • jabolka olupiš, naribaš
  • stepeš beljake v sneg
  • v posodi zmešaš rumenjake, moko, rožičevo moko, pecilni prašek, olje, mleko, sladkor
  • vmešaš sneg beljakov
  • v pekač, 30 min pri 180 C
  • pečeno preliješ s stopljeno čokolado, ki ji med topljenjem dodaš maslo