Vložene bučke s suhimi paradižniki in feto
Vložene bučke s suhimi paradižniki in feta sirom krasno povzamejo duh poletnega obilja in ga ujamejo v kozarček. Bučke so narezane na rezine in popečene na žaru. Mljask!

Vložene bučke so krasna ideja. Kar predstavljajte si, ko pozimi skočite v shrambo in vzamete takšen kozarček, ki ima v sebi ujeto poletje. Božansko je.
Količina: 4 kozarci / Čas priprave: 50 min / Zahtevnost: 3 od 5
Sestavine za vložene bučke:
- 4 bučke
- 5 dl olivnega olja
- lovorjevi listi
- 4 žličke zelenega popra
- 200 g feta sira
- 100 g posušenih paradižnikov
Postopek:
- Bučke operemo in jih z lupilcem za zelenjavo narežemo na rezine. Rezine solimo in popramo.
- Feta sir narežemo na manjše kocke.
- Suhe paradižnike narežemo na polovičke. Naj bodo veliki toliko, da jih bomo lahko zavili v sredino bučk.
- Rezine bučk popivnamo s papirnato brisačko, segrejemo žar ponev in jih na vsaki strani pečemo minuto ali dve.
- Kozarce za vlaganje operemo in jih postavimo v ogreto pečico za kakšno uro pri 100 °C. S tem jih bomo sterilizirali. Pokrovčke kozarčkov pa lahko obrišemo z alkoholom in jih s tem razkužimo.
- Ko so kozarci nekoliko ohlajeni pričnemo z zvijanjem bučk.
- Na vsako popečeno rezino postavimo sušen paradižnik in jih zavijemo v rolice.
- Rolice nato zlagamo v kozarce, čez njih razporedimo še feta sir.
- V kozarce dodamo v vsakega po dva lovorjeva lista in žličko zelenega (ali pisanega popra).
- Kozarce nato napolnimo z olivnim oljem. Vlijemo ga toliko, da prekriva površino in jih zapremo.
- Shranimo na hladnem in temnem prostoru.
Nasveti:
Če želite, da vas ozimnica počaka do zime je pomembno, da pred vlaganjem sterilizirate kozarčke. Kadar imamo opravka s hladnim vlaganjem, kot je pri tem receptu kozarčke najprej steriliziramo s suhim vročim zrakom v pečici, potem pa še kozarčke obrišemo in razkužimo z alkoholom.
Za vlaganje lahko uporabite tudi sončnično olje.
Poskusite tudi pečen krompir v pečici in melonin smuti z jogurtom in meto.
Dober tek!