Vložene bučke s suhimi paradižniki in feta sirom krasno povzamejo duh poletnega obilja in ga ujamejo v kozarček. Bučke so narezane na rezine in popečene na žaru. Mljask!

Vložene bučke so krasna ideja. Kar predstavljajte si, ko pozimi skočite v shrambo in vzamete takšen kozarček, ki ima v sebi ujeto poletje. Božansko je. Pri pripravi recepta sem uporabil začimbe Kotanyi.

Količina: 4 kozarci / Čas priprave: 50 min / Zahtevnost: 3 od 5

Sestavine za vložene bučke:

  • 4 bučke
  • 5 dl olivnega olja
  • lovorjevi listi
  • 4 žličke zelenega popra
  • 200 g feta sira
  • 100 g posušenih paradižnikov

Postopek:

  1. Bučke operemo in jih z lupilcem za zelenjavo narežemo na rezine.
  2. Rezine nato solimo in popramo.
  3. Feta sir narežemo na manjše kocke.
  4. Suhe paradižnike narežemo na polovičke. Naj bodo veliki toliko, da jih bomo lahko zavili v sredino bučk.
  5. Rezine bučk popivnamo s papirnato brisačko, segrejemo žar ponev in jih na vsaki strani pečemo minuto ali dve. Dokler ne opazimo sledi žara.
  6. Kozarce za vlaganje operemo in jih postavimo v ogreto pečico za kakšno uro pri 100 °C. S tem jih bomo sterilizirali. Pokrovčke kozarčkov pa lahko obrišemo z alkoholom in jih s tem razkužimo.
  7. Ko so kozarci nekoliko ohlajeni pričnemo z zvijanjem bučk.
  8. Na vsako popečeno rezino postavimo sušen paradižnik in jih zavijemo v rolice.
  9. Rolice nato zlagamo v kozarce, čez njih razporedimo še feta sir.
  10. V kozarce dodamo v vsakega po dva lovorjeva lista in žličko zelenega (ali pisanega popra).
  11. Kozarce nato napolnimo z olivnim oljem. Vlijemo ga toliko, da prekriva površino in jih zapremo.
  12. Shranimo na hladnem in temnem prostoru.

Nasveti:

Če želite, da vas ozimnica počaka do zime je pomembno, da pred vlaganjem sterilizirate kozarčke. Kadar imamo opravka s hladnim vlaganjem, kot je pri tem receptu kozarčke najprej steriliziramo s suhim vročim zrakom v pečici, potem pa še kozarčke obrišemo in razkužimo z alkoholom.

Za vlaganje lahko uporabite tudi sončnično olje.

Poskusite tudi pečen krompir v pečici in melonin smuti z jogurtom in meto.

Dober tek!