Pikantna piščančja kaserola

Tortilja čips ali tortilje, pečen piščanec, sir, kisla smetana, Tabasco, limona in 20 minut. Poješ kar iz posode v kateri spečeš jed.

Sestavine za dve porciji

  • 200 g pečenega piščanca
  • 5 tortilj
  • 100 g naribanega sira
  • 1 kisla smetana
  • sol, poper
  • čajna žlica Tabasca
  • sok 1/2 limone

Postopek

  • pečenega piščanca razrežeš na koščke brez kosti
  • tortilo razreži na manjše kose
  • kisli smetani dodaj sol, poper po okusu, Tabasco ter sok 1/2 limone
  • v ognjevarno posodo najprej malce kisle smetane,
  • sledi plast kosov tortilje, nato piščanec, sir
  • ponoviš dokler ne zmanjka, zaključiš s sirom
  • pečeš pri 180 stopinjah približno 20 minut v pokriti posodi (alu folija)
  • zadnjih 5 minut kastrolo odkrij, da nastane na vrhu skorjica

Morda ti bo všeč tudi:

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi