Pikantna piščančja kaserola
Tortilja čips ali tortilje, pečen piščanec, sir, kisla smetana, Tabasco, limona in 20 minut. Poješ kar iz posode v kateri spečeš jed.
Sestavine za dve porciji
- 200 g pečenega piščanca
- 5 tortilj
- 100 g naribanega sira
- 1 kisla smetana
- sol, poper
- čajna žlica Tabasca
- sok 1/2 limone
Postopek
- pečenega piščanca razrežeš na koščke brez kosti
- tortilo razreži na manjše kose
- kisli smetani dodaj sol, poper po okusu, Tabasco ter sok 1/2 limone
- v ognjevarno posodo najprej malce kisle smetane,
- sledi plast kosov tortilje, nato piščanec, sir
- ponoviš dokler ne zmanjka, zaključiš s sirom
- pečeš pri 180 stopinjah približno 20 minut v pokriti posodi (alu folija)
- zadnjih 5 minut kastrolo odkrij, da nastane na vrhu skorjica