Sirni pomarančni biskvit

Zelo sočen biskvit z okusom pomaranče. Idealen spremljevalec čaja ali kar tako, ko potrebuješ razvajanje. Priprava je hitra, biskvit pa bo pripravljen v eni uri.

Sestavine

Biskvit

  • 3,5 dl olja
  • 3 jajca
  • 3 dl mleka
  • 400 g sladkorja
  • 1 dl pomarančnega soka
  • 3 čajne žlice ekstrakta/arome pomaranče
  • 400 g bele moke
  • 2 čajni žlici soli
  • 1 vrečka pecilnega praška

Kremna polnitev

  • 250 g kremnega sira (Philadelphia ipd)
  • 60 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlica moke

Glazura

  • 70 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlica ekstrakta pomaranče
  • 1,5 dl sladke smetane
  • mak

Postopek

  • kalup za kruh premaži z maslom
  • pečico na 200 stopinj
  • zmešaj sestavine biskvita
  • ločeno zmešaj sestavine kremne polnitve
  • v kalup najprej polovico zmesi za biskvit
  • sledi vsa kremna polnitev
  • sledi druga polovica zmesi za biskvit
  • pečeš 50 minut pri 200 stopinjah
  • po pečenem biskvitu premažeš glazuro, posuješ z makom in si privoščiš razvajanje

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi