Gobova juha

Receptov za gobove juhe je na tisoče. Moj je dokaj enostaven, pričara pa okusno juho v vsega pol ure.

Sestavine

  • 300 g gob (jurčki in lisičke oziroma kar imaš)
  • 3 krompirji
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • ½ limone
  • sol in poper
  • 1 lovorov list
  • 1,5 litra jušne osnove ali vode
  • olivno olje
  • 1 dl kisle smetane

Postopek

  • gobe očistiš in zrežeš na trakove
  • česen olupiš in nasekljaš na drobno
  • čebulo olupiš in drobno nasekljaš
  • krompir olupiš in narežeš na manjše kocke (cca 5 mm stranica)
  • v loncu na olivnem olju prepražiš čebulo in česen, nato dodaš še gobe
  • med mešanjem pražiš 5 minut
  • zaliješ z jušno osnovo in dodaš krompir, lovorov list
  • naj zavre, nato kuhaš 20 minut pri zmerni temperaturi
  • po potrebi soliš in popraš
  • kuhani juhi odstraniš lovorov list in dodaš sok polovice manjše limone (po okusu!)
  • kislo smetano razredčiš z žlico ali dvema vode in jo serviraš neposredno v krožnike

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi