rebrca sous vide SKETA

Sous vide rebrca z začimbnim posipom

Svinjska rebrca pripravljamo na ogromno načinov. Med bolj zanimivimi je uporaba tehnike sous vide, toplotne obdelave pri dokaj nizki temperaturi. V tem receptu je uporabljen začimbni posip (t.i. dry rub), ob zaključku priprave pa lahko rebrca premažeš s tvojo najljubšo BBQ omako. Ni pa nujno, saj so že brez nje odlična.

rebrca sous vide SKETA

Sestavine

  • 1 kg svinjskih reber
  • 1 čž paprike v prahu
  • 1 čž suhega origana
  • 1 čž čilija v prahu
  • 1/2 čž koriandra
  • 1 čž popra
  • 3 čž soli (ali 15 gramov)
  • 1 čž česna v prahu ali 3 drobno nasekljani stroki česna

Postopek

  • rebrca razreži na večje kose
  • preostale sestavine s terilnikom zmešaj in z zmesjo začini rebrca
  • rebrca shrani v vrečko in jo dobro zapri
  • še bolje je, če vsako porcijo reber shraniš v svojo vrečko, iztisneš zrak in zapreš
  • toplotno obdelaj s tehniko sous vide – 70 stopinj C – 24 ur
  • toplotno obdelana rebrca lahko zaprta v vrečki in shranjena v hladilniku počakajo do 3 dni
  • sledi zaključna toplotna obdelava v pečici ali na žaru
  • pečico zagrej na 150 stopinj
  • peci 30 do 40 minut
  • po želji 10 minut pred zaključkom peke rebra premaži s svojo priljubljeno BBQ omako

SKETA.si priporoča sous vide Gorenje. Več TUKAJ.

Alternativna metoda brez naprave sous vide

  • rebrca začini z začimbno mešanico
  • shrani na hladno za 3 ure
  • peci 4-5 ur ur v pečici pri 125 stopinjah

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi