Sous vide rebrca z začimbnim posipom
Svinjska rebrca pripravljamo na ogromno načinov. Med bolj zanimivimi je uporaba tehnike sous vide, toplotne obdelave pri dokaj nizki temperaturi. V tem receptu je uporabljen začimbni posip (t.i. dry rub), ob zaključku priprave pa lahko rebrca premažeš s tvojo najljubšo BBQ omako. Ni pa nujno, saj so že brez nje odlična.
Sestavine
- 1 kg svinjskih reber
- 1 čž paprike v prahu
- 1 čž suhega origana
- 1 čž čilija v prahu
- 1/2 čž koriandra
- 1 čž popra
- 3 čž soli (ali 15 gramov)
- 1 čž česna v prahu ali 3 drobno nasekljani stroki česna
Postopek
- rebrca razreži na večje kose
- preostale sestavine s terilnikom zmešaj in z zmesjo začini rebrca
- rebrca shrani v vrečko in jo dobro zapri
- še bolje je, če vsako porcijo reber shraniš v svojo vrečko, iztisneš zrak in zapreš
- toplotno obdelaj s tehniko sous vide – 70 stopinj C – 24 ur
- toplotno obdelana rebrca lahko zaprta v vrečki in shranjena v hladilniku počakajo do 3 dni
- sledi zaključna toplotna obdelava v pečici ali na žaru
- pečico zagrej na 150 stopinj
- peci 30 do 40 minut
- po želji 10 minut pred zaključkom peke rebra premaži s svojo priljubljeno BBQ omako
SKETA.si priporoča sous vide Gorenje. Več TUKAJ.
Alternativna metoda brez naprave sous vide
- rebrca začini z začimbno mešanico
- shrani na hladno za 3 ure
- peci 4-5 ur ur v pečici pri 125 stopinjah