Rustikalna mesna štruca z jajci in veliko slastnih okusov. Priprava je neverjetno preprosta, zato ne čakaj.

Za 10-15 kosov

  • 700 g mletega mesa *
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 kosi kruha
  • 1,5 dl mleka
  • 2 jž soli (ali po okusu)
  • poper
  • 4 trdo kuhana jajca
  • olje

Postopek

  • na olju prepraži nasekljano čebulo, na koncu dodaj nasekljan česen
  • kruh nareži na kocke in ga prepoji z mlekom
  • mesu dodaj prepojen kruh, ohlajeno čebulo s česnom
  • dodaj 1 jajce, sol, poper
  • dobro premešaj
  • pekač premaži z oljem
  • oblikuj štruco in v sredini razporedi 4 trdo kuhana jajca
  • prekrij jajca z mesom in do konca oblikuj mesno štruco
  • peci 10 minut pri 200 stopinj, nato 50 minut pri 170 stopinjah
  • po zaključku peke naj meso počiva 15 minut

Partnerja SKETA.si in PRESNO.si sta Mercator in Gorenje.