Celo stanovanje bo dišalo po slastnem bananinem kruhu. Za nameček pa to ni le navaden bananin kruh, ampak kombinacija sladkih banan in svežega kremnega sira z vanilijo. Cheesecake preliješ še s karamelo in ni ga obraza na svetu, ki se ob pogledu na to dobroto ne bi nasmejal 🙂

Sestavine za bananino osnovo:

  • 4 banane
  • 190 g moke
  • 100 g muscovado sladkorja (lahko tudi navadnega, če nimaš tega)
  • eno jajce
  • 4 žlice olja
  • žlička cimeta v prahu
  • žlička pecilnega praška
  • žlička sode bikarbone
  • pol žličke soli

Sestavine za sirni nadev:

  • 800 g kremnega sira
  • 100 g sladkorja
  • 1,5 dl mleka
  • žlica in pol želatine v prahu
  • žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

  1. banane pretlači z vilicami
  2. primešaj jajce, olje, sladkor in premešaj
  3. dodaj še moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet in vse skupaj dobro premešaj
  4. prelij v namaščen pekač premera 20 cm
  5. peci 30-35 minut pri 180 °C
  6. vmes zmešaj kremni sir, sladkor in vanilijo
  7. želatino v prahu najprej namoči v nekaj žlic vode, da nabrekne
  8. mleko segrej in v njem raztopi želatino
  9. mleko z želatino nato primešaj sirni zmesi in dobro premešaj
  10. ko je bananin biskvit pečen ga rahlo ohladi, nato pa čez prelij sirno zmes
  11. postavi v hladilnik za 3 ure, da se strdi
  12. po želji prelij s karamelo ali čokoladi in postrezi

Dober tek!