Čičerika z zelenjavo in jajci
Predjed ali priloga. Lahko jo hranite tudi v hladilniku in jajce dodate tik pred postrežbo. Ker je zadosti nasitna je lahko tudi samostojna predjed, v primernih količinah pa se dobro obnese kot malce manj klasična priloga.

Sestavine
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 4 rumene paprike
- 2 paradižnika
- 120 g (pol odcejene pločevinke) kuhane čičerike
- majhen šop bazilike
- majhen šop luštreka
- drobnjak
- 2 jajci
- sok polovice limone
- sol in poper
- olivno olje
Postopek
- čebulo, česen, papriko in paradižnik umijemo in nasekljamo
- umijemo in nasekljamo baziliko in luštrek
- stisnemo sok polovice manjše limone
- na olivnem olju najprej prepražimo čebulo, nato česen
- prepražimo tudi paradižnik in papriko, približno 10 minut, vmes dodamo čičeriko in nasekljan luštrek ter baziliko
- solimo in popramo po okusu
- vmešamo jajci
- serviramo in pokapljamo s sokom limone ter okrasimo z nasekljanim drobnjakom