Pizza čevapčiči

Pizza čevapčiči so ena izmed tistih idej, za katere se sprašujem zakaj jih nisem poskusil narediti že prej. Gre za polnjene čevapčiče, v katere dodamo tanko rezino mozzarelle, rezino vloženih paradižnikov in še malo zgoščene paradižnikove omake z baziliko ali origanom. Preprosto, okusno in zanimivo.

Pizza čevapčiči so preprosti. Najprej pripravimo klasično maso za čevapčiče. Sam najraje uporabim 100 % junčje meso. V tem receptu sem uporabil mešanico začimb za čevapčiče Maestro, ki se odlično obnese. Vsebuje sol, poper in česen. Praktično vse kar potrebujejo dobri čevapčiči. Ko masa za čevapčiče odstoji dan ali dva v hladilniku bo pripravljena. Lahko si tudi olajšamo življenje in meso mariniramo le nekaj ur, čeprav priporočam vsaj čez noč.

Čevapčiče nato napolnimo z rezino mozzarelle. Pomembno je, da uporabimo mozzarello v kosu, ki vsebuje manj tekočine. Dodamo še nekaj vloženih paradižnikov, najbolje se obnesejo tisti v olju, če pa imamo posušene bodo prav tako v redu. Dodajmo še nekaj paradižnikovega koncentrata z baziliko in origanom in … ta-da! Dobili smo pizza čevap. Resnično zabavna in okusna ideja!

Količina: 15 čevapčičev/ Čas priprave: 50 minut+ 1 dan počivanja / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za čevapčiče:

 • 500 g junčjega mesa
 • 100 ml vode
 • 10 g mešanice začimb za čevapčiče Maestro
 • 1 žlica mlete paprike

Sestavine za nadev:

 • 150 g mozzarelle v kosu
 • 50 g vloženih suhih paradižnikov
 • 2 žlici trojnega paradižnikovega koncentrata
 • 1 žlička bazilike ali origana
 • čili po okusu
Pizza čevapčiči

Priprava pizza čevapčičev:

 1. V 100 ml vode dodamo mešanico začimb za čevapičiče in dobro premešamo.
 2. Meso prestavimo v večjo skledo in ga prelijemo z začinjeno vodo.
 3. Dodamo še žlico mlete paprike in vse skupaj dobro pregnetemo. Maso gnetemo vsaj 5 minut.
 4. Nato maso pokrijemo in prestavimo v hladilnik čež noč ali najmanj za 2 uri. Če imamo dovolj časa lahko meso počiva v hladilniku tudi 48 ur.
 5. Ohlajeno maso za čevapčiče zopet dobro pregnetemo. Sedaj jo gnetemo 8-10 minut, da se masa zrahlja in segreje.
 6. Pretlačeno maso pustimo ob strani in se lotimo priprave nadeva.
 7. V manjši skodelici zmešamo paradižnikov koncentrat z začimbami.
 8. Nato narežemo mozzarello na 5-7 mm široke trakce. Na tanjše takove narežemo tudi vložene suhe paradižnike.
 9. Sedaj vzamemo 35 g mase za čevapčiče in jo oblikujemo v kroglico, ki jo nato sploščimo med dlanmi. Sploščimo jo na približno 5 mm debeline.
 10. Nato po sredini na tanko razmažemo paradižnikov namaz, dodamo 1 palčko mozzarelle in 1 trakec vloženega paradižnika. Sedaj nadev z ene in druge strani tesno objamemo z mesom, dobro stisnemo in med prsti oblikujemo čevapčič. Pri oblikovanju si pomagamo s tudi svaljkanjem po delovni površini.
 11.  Oblikovane čevapčiče zlagamo na krožnik in jih pred peko pustimo še nekaj minut na sobni temperaturi, da se rahlo ogrejejo.
 12. Žar pred peko premažemo z oljem ali svinsko mastjo. Čevapčiče lahko pečemo na dobro ogretem žaru, žar plošči ali ponvi. Najbolj primerna temperatura je med 180 in 230° C. Med peko čevapčiče vseskozi obračamo, da se ne prepečejo. Čevapčiče pečemo približno 7-8 minut.
 13. Pečene čevapčiče postrežemo poleg lepinje ali pečenega krompirja.
Pizza čevapčiči

Nasveti:

Za čevapčiče je najbolje skočiti do mesarja in ga prositi naj nam zmelje junčje meso. Sveže mleto meso bo tisti faktor, ki bo najbolj vplival pri kvaliteti čevapčičev.

Po tem, ko meso začinimo ga pustimo stati vsaj čez noč, najbolje pa dan ali dva v hladilniku.

Pred pripravo čevapčičev je pomembno, da maso dobro pregnetemo. S tem jo bomo dodatno zrahljali in jo segreli bližje sobni temperaturi.

Čevapčiče pečemo na zmerni temperaturi. Želimo sočne čevapčiče, ki v sredici niso surovi. Previsoka temperatura lahko privede do nekoliko bolj izsušenih čevapčičev.

Poskusite tudi lososova nabodala z bučkami ali presni zelenjavni taco.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi