Čufti v paradižnikovi omaki

Osnova dobrega kosila, ki ga pripravimo vnaprej, po želji hranimo v zamrzovalniku in kombiniramo s kruhom oziroma krompirjem.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 80 g riža
  • 1 dl jušne osnove
  • 500 g mlete govedine
  • sol
  • poper
  • majaron
  • mleta rdeča paprika
  • peteršilj

Omaka

  • 1 žlica olivnega olja
  • 5 dl paradižnikove mezge
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica moke
  • 5 dl jušne osnove
  • sol
  • rožmarin

Postopek

  • nasekljano čebulo prepražimo na olivnem olju
  • ko ovene dodamo nasekljan česen in riž
  • zalijemo z jušno osnovo, dodamo rdečo papriko, zmešamo ter dušimo 5 minut
  • rižu nato primešamo mleto meso in začimbe ter oblikujemo kroglice
  • maso po potrebi zgostimo z dodatkom krušnih drobtin
  • čufte najprej popečemo na vročem olju in jih nato kuhamo v paradižnikovi omaki 20 minut
  • omako pripravimo tako, da na olju rahlo prepražimo sladkor in moko, nato primešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z jušno osnovo.
  • po okusu solimo ter popramo, dodamo še nasekljan rožmarin

Uporabite lahko tudi drugačno mleto meso. Ker sem pristaš govejega mletega mesa, sem v receptu uporabil slednje.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi