Čufti v paradižnikovi omaki
Osnova dobrega kosila, ki ga pripravimo vnaprej, po želji hranimo v zamrzovalniku in kombiniramo s kruhom oziroma krompirjem.
Sestavine
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 80 g riža
- 1 dl jušne osnove
- 500 g mlete govedine
- sol
- poper
- majaron
- mleta rdeča paprika
- peteršilj
Omaka
- 1 žlica olivnega olja
- 5 dl paradižnikove mezge
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica moke
- 5 dl jušne osnove
- sol
- rožmarin
Postopek
- nasekljano čebulo prepražimo na olivnem olju
- ko ovene dodamo nasekljan česen in riž
- zalijemo z jušno osnovo, dodamo rdečo papriko, zmešamo ter dušimo 5 minut
- rižu nato primešamo mleto meso in začimbe ter oblikujemo kroglice
- maso po potrebi zgostimo z dodatkom krušnih drobtin
- čufte najprej popečemo na vročem olju in jih nato kuhamo v paradižnikovi omaki 20 minut
- omako pripravimo tako, da na olju rahlo prepražimo sladkor in moko, nato primešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z jušno osnovo.
- po okusu solimo ter popramo, dodamo še nasekljan rožmarin
Uporabite lahko tudi drugačno mleto meso. Ker sem pristaš govejega mletega mesa, sem v receptu uporabil slednje.