Domači prijatelj
Tradicionalno pecivo, ki ga poznamo že celo večnost. Je okusno, samo po sebi ali s čajem in kavo. Kar nekaj časa zdrži in je enostavno za pripravo.
Sestavine
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 200 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilijev sladkor
- 100 g narezanih orehov
- 50 g rozin (lahko jih prej namočiš v rumu)
- 50 g brusnic
- čajna žlica cimeta
Postopek
- zmešaš jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pecilni prašek
- vmešaš še moko in dodaš orehe, brusnice, rozine in cimet
- na pekač položiš »peki« papir
- testo vliješ v 3-4 podolgovate kupčke
- pečeš pri 170 stopinjah Celzija, približno 25 minut, do zlato rumene barve
Opomba: uporabiš lahko tudi kandirano sadje, koščke čokolade in s tem nadomestiš npr rozine in brusnice