Tradicionalno pecivo, ki ga poznamo že celo večnost. Je okusno, samo po sebi ali s čajem in kavo. Kar nekaj časa zdrži in je enostavno za pripravo.

Sestavine

  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • 100 g narezanih orehov
  • 50 g rozin (lahko jih prej namočiš v rumu)
  • 50 g brusnic
  • čajna žlica cimeta

Postopek

  • zmešaš jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pecilni prašek
  • vmešaš še moko in dodaš orehe, brusnice, rozine in cimet
  • na pekač položiš »peki« papir
  • testo vliješ v 3-4 podolgovate kupčke
  • pečeš pri 170 stopinjah Celzija, približno 25 minut, do zlato rumene barve

Opomba: uporabiš lahko tudi kandirano sadje, koščke čokolade in s tem nadomestiš npr rozine in brusnice

[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Poskusi tudi