Sladke kruhove palčke s cimetom so malce drugačna razilčica ocvrtih kruhovih rezin, oziroma pohanih šnit, kot jih vsi poznamo. Mehka in sočna sredica kruha, obdana s hrustljavo zapečeno skorjico, obdana s sladkorjem in cimetom. Mmm, naj nadaljujem ali gremo kuhat?

Sladke kruhove palčke lahko pripravimo tudi na slan način. Postopek pri receptu je enak, namesto v mešanico cimeta in sladkorja, pa jih povaljamo v ribanem parmezanu, ki ga lahko dodatno začinimo s poprom, mletim česnom in recimo baziliko.

Količina: 12-15 palčk / Čas priprave: 20 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sladke kruhove šnite
Sladke kruhove šnite

Sestavine za sladke kruhove palčke s cimetom:

 • 300 g kruha
 • 2 jajci
 • 50 ml mleka
 • ščep soli
 • 50 g sladkorja
 • žlička cimeta v prahu
 • 2 žlici masla

Priprava:

 1. Vzamemo kruh in ga narežemo na približno 2-3 cm široke in 8 cm dolge palčke. Sam kruhu obrežem tudi skorjo, če želite jo lahko pustite in vključite v recept. Sicer pa skorjo shranite in jo uporabite za pripravo drobtin.
 2. V jušnem krožniku ali skledi zmešamo jajci, mleko in ščep soli. Stepemo z metlico.
 3. Kruhove palčke zdaj namočimo v jajčno-mlečno mešanico in jih pustimo, da se namakajo približno 30 sekund. Kako hitro kruh vpije tekočino je odvisno od vrste kruha in njegove starosti. Fino je, da so kruhove palčke sočne preden jih začnemo pražiti.
 4. Vmes v ponvi segrejemo 2 žlici masla.
 5. Namočene kruhove palčke prestavimo v vročo ponev in jih pražimo na maslu. Pražimo jih približno 2 minuti na vsaki strani.
 6. Pripravimo si mešanico sladkorja in cimeta v prahu.
 7. Še vroče kruhove palčke sedaj povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta. Na tej točki jih lahko povaljamo tudi v parmezanu, če želimo slano različico.
 8. Kruhove palčke postrežemo takoj. Poleg se fino prileže jabolčna čežana, marmelada ali grški jogurt.

Nasveti:

Za pripravo tega recepta je priporočljivo vzeti dva, tri dni star kruh. Deluje pa seveda tudi s svežim. Star kruh namreč izgubi vlago in se posledično hitreje namoči v mlečni mešanici. Zaradi tega vpije tudi več tekočine.

Za pripravo slane mešanice uporabimo 50 g ribanega parmezana, žličko mletega popra in žličko bazilike.

Kruhove palčke so zabavna sladica, ki jo bodo veseli tudi otroci.

Poskusite tudi hlebec domačega kruha ali veganski sendvič z avokadom in koromačem.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje